Prijava

Vaša prijava

Darko Blažinčić novi tajnik Zajednice sportskih udruga

[]

Smrću Davora Štubana, čovjeka koji je posljednjih 25 godina, od osnutka velikogoričke Zajednice sportskih udruga, doprinosio velikogoričkog sportu kao tajnik krovne udruge, ostala je velika praznina. Međutim, rješenje se moralo pronaći brzo, pa je izvršni odbor i reagirao u skladu s tim. Novi tajnik tako je postao Darko Blažinčić, tehnički direktor HNK Gorice i dugogodišnji bliski suradnik pokojnog Štubana i predsjednika Zajednice Gorana Kovačića. Ukratko, idealno rješenje za ovo mjesto.

– Sve nas je zadesio i šokirao odlazak našeg Davora, no naša Zajednica jednostavno je morala krenuti dalje. Dok smo mi tugovali za prijateljem i kolegom, posao se gomilao, a idu nam i druge redovne obaveze, tako da drugog izbora nije bilo. Na prijedlog predsjednika Zajednice Gorana Kovačića izvršni odbor je izabrao mene. Obavili smo prije toga duge i opsežne razgovore, u kojima je sudjelovao i predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko, budući da sam već dugi niz godina u klubu i ondje također odrađujem zahtjevan posao. Na kraju svega izvršni odbor me izabrao za vršitelja dužnosti tajnika na sljedeća tri mjeseca – kazao je tajnik Blažinčić pa objasnio zbog čega je izabran na tako kratak rok:

– U tijeku je sazivanje redovne izborne skupštine, birat će se ljudi koji će voditi Zajednicu do 2025. godine. Tek nakon te skupštine, nakon što se izaberu čelni ljudi, ići ćemo i u izbor tajnika kroz natječaj. Time smo i malo dobili na vremenu, da odradimo ovu tranziciju, da posložimo stvari i krenemo provoditi sve aktivnosti koje su pred nama.

Blažinčić je kroz poslovnu karijeru bio djelatno vojno lice, u mirovinu je otišao s činom pukovnika, a u Velikoj Gorici živi posljednjih 30 godina. Rodom je iz Preloga, doselio se iz Zagreba, a odmah po dolasku uključio se u tadašnji NK Udarnik, u kojem je bio tajnik, direktor i trener u omladinskoj školi. Prešao je u Radnik 2004. godine, ispratio ga u povijest pa od 2009. nastavio kao tehnički direktor HNK Gorice. Već godinama je i u izvršnom odboru Zajednice sportskih udruga, dobro zna što ga čeka.

– Hvala izvršnom odboru što je odabrao baš mene, velika mi je to čast, a sad je na nama da se primimo posla i odradimo sve što nas čeka u najboljem interesu velikogoričkog sporta – zaključio je Darko Blažinčić.