Prijava

Vaša prijava

Traže se najbolje fotografije najljepših kutaka Hrvatske

[]

Hrvatska zajednica županija ponovno otvara foto natječaj “Volim svoju županniju”. Od 15. ožujka, pa narednih dva tjedna, profesionalni i amaterski fotografi moći će poslati svoje radove koji će u konačnici ući u postav izložbe “Volim svoju županiju 2021.” Radovi se predaju putem aplikacije na internetskoj stranici volimzup.hr.

Volim svoju županiju nastao je iz želje da se promoviraju ljepote svih kutaka Hrvatske, a fotografi mogu sudjelovati s najviše tri fotografije. Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – prema ocjeni stručnog žirija i one s  najviše glasova putem društvenih mreža.

Predsjednica stručnog žirija je i ove godine profesionalna fotografkinja Mare Milin, koja je dio projekta petu godinu zaredom. Milin ističe da joj se ponekad zavrti u glavi od količine prijavljenih fotografija, ali puno više voli kada joj se “vrti u glavi i malo zalupa srce od kvalitete”.

Foto natječaj je ove godine dobio i svoje novo vizualno ruho, za koje je zaslužan dizajner Ivan Dilberović. Vizualni identitet zamišljen je kao prezentacija svake županije jednim tipografskim znakom i jednim motivom koji tu županiju čini prepoznatljivom.

– Kako sam naziv “Volim svoju županiju” ima 18 znakova, a imamo 20 županija i Grad Zagreb, separatori među riječima su također iskorišteni u tu svrhu. Tako su Grad Zagreb i Zagrebačka županija simbiozom postali jedan separator, a Vukovarsko-srijemska – drugi. Nevjerojatna heterogenost svake županije slikovito je prikazana kroz manje ili više prepoznatljive elemente pa imamo primjerice; buru za Ličko-senjsku županiju, specifični uzorak sa šibenske kape za Šibensko-kninsku, zlatovez za Osječko-baranjsku, glagoljicu za Primorsko-goransku županiju… – kažu iz Zajednice županija te dodaju kako je jedna od nagrada i GoPro Hero 8 Black.