Prijava

Vaša prijava

Ankica (86) živi u kući bez poda, stropa i vrata. Pomozite i omogućite joj dostojanstvenu starost

[]

VG Legacy pokrenuo je novu humanitarnu akciju pod nazivom “Dom je tamo gdje je srce”, kojom je cilj starijim ljudima osigurati dostojanstvenu starost. Kako bi to postigli, humanitarci prikupljaju sredstva za kupnju stambenog kontejnera, potpuno opremljenog za život osoba starije životne dobi.

Foto: VG Legacy

– Razumijemo da ti ljudi žele ostati u njima poznatim okruženjima, a realnost je takva da se svi boje da zbog svojih godina neće više dočekati ponovnu izgradnju svojih domova. Dostojanstvena starost bi morala uključivati wc, kupaonicu i kuhinju koji nisu smješteni pod vedrim nebom, u štalama koje se ruše niti u priručnim nastambama zatvorenim komadom najlona i udaljenim par sto metara od mjesta gdje spavaju – opisuju članovi VG Legacyja prizore koji su ih potaknuli da odmah krenu u akciju.

Stambeni kontejneri koje planiraju kupiti su veličine 15 četvornih metara, opremljeni spavaćim prostorom, kuhinjom, kupaonicom s wc-om te klimom za grijanje i hlađenje. Objekti su napravljeni kako bi i osoba sa štakama njima mogla nesmetano kretati, a posebno se mislilo na rasvjetu koja je osmišljena tako da sve bude vidljivo i sigurno. Cijena stambenog kontejnera s dostavom i postavljanjem je 4.000 eura, odnosno 30 tisuća kuna. Kontejner dolazi iz Bosne i Hercegovine, od tvrtke od koja je dala najpovoljniju ponudu.

Foto: VG Legacy

Prvi od kontejnera koji planiraju kupiti namijenjen je 86-godišnjoj Ankici.

Foto: VG Legacy

– Baka Ankica sa dvije štake i kukovima koji ne prate njenu volju i bistrost, hrabro svakodnevno prevali rutu od mjesta gdje spava pa do priručne kuhinjice, barem 10 puta. U njoj kuha, u njoj je i kantica za kupanje, u njoj je sve besprijekorno čisto i posloženo, bez obzira što nema poda, nema stropa i nema vrata. Molimo Vas sve da nam pomognete da njen dom ostane tamo gdje joj je srce, da se riječi bake Ankice “još to malo koliko imam ću izdržati” pretvore u “koliko god još imam ću uživati” – poručili su iz VG Legacyja.

Svi koji žele pomoći, mogu to učiniti donacijom na broj računa Humanitarne udruge VG Legacy  HR9124840081135191457. Obavezno prilikom plaćanja treba pod opis plaćanja navesti Dom je tamo gdje je srce.

Foto: VG Legacy