Prijava

Vaša prijava

Goričani, uživajte! I, ako nije problem, ispišite povijest…

[]

Znam, jako dobro znam koliko bi prolazak u polufinale značio i klubu, i svim ljudima u klubu, ali i navijačima. Znam da Gorica nikad u povijesti nije bila u polufinalu Kupa, no ne želim o tome previše razmišljati, a pogotovo neću time opterećivati igrače, kaže trener Siniša Oreščanin u iščekivanju velike utakmice koja je pred njegovom momčadi.

Tri dana nakon prvenstvenog sudara, koji je završio 1-1, Goričani će u utorak u 18 sati još jedanput istrčati na megdan Hajduku, ovoga puta u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Ulog je ogroman, prolazak među četiri najbolja u ovom natjecanju, no “mač nad glavom” u ovom slučaju definitivno nije našoj momčadi.

– Kup je specifično natjecanje i zato očekujem taktičko nadmudrivanje, ali ono što ću svakako tražiti od svojih igrača je da u svemu tome uživaju. Mi samo želimo odigrati dobru utakmicu i, ako to zaslužimo, izboriti polufinale. Pritisak je, realno, ovoga puta na Hajduku – kaže Oreščanin.

I doista, Hajduk će ovom utakmicom pokušati spastiti sezonu, učiniti sve da ostane “živ” barem u ovom natjecanju, kad već u prvenstvu kaska za trećeplasiranom Goricom ogromnih 15 bodova. Iako im je pobjeda bila nužna u pokušaju da u ligi ostanu u kakvoj-takvoj igri za tu treću, europsku poziciju, Splićanima je onaj subotnji bod puna šaka brade. Gorica je zaslužila puno više i pokazala da ima igru za Hajduk. Sad to “samo” treba ponoviti. I zabiti gol ili dva više..

– Ova utakmica bit će drugačija jer je eliminacijska, ali naša priprema se ne mijenja. Napravili smo regeneraciju i analizu subotnje utakmice, vidjeli da smo u prvom poluvremenu dominirali, da bi se Hajduk digao u prvih 15-ak minuta nastavka, a nakon toga opet smo preuzeli konce u svoje ruke. Hajduk je i u subotu pokazao da ima individualnu kvalitetu, ali mi smo uvjereni da će pobjedu odnijeti momčadska igra. Ne mislim da je kolega Tramezzani išta skrivao u toj prvoj utakmici, ali mslim da će ova utakmica biti dobra za gledanje – istaknuo je trener Gorice.

U konkurenciju se vraća Josip Mitrović, koji u subotu nije igrao zbog žutih kartona, svi su zdravi i spremni, pa moramo vjerovati i da je Gorica spremna za ovaj veliki korak.

– Kažem, nitko sretniji od mene ako zaslužimo prolazak, ali u svakom slučaju nećemo ići u krajnost. Niti će biti euforije ako prođemo, niti će biti depresije ako ne uspijemo. Ponavljam, idemo uživati u onome što nas čeka – zaključio je Oreščanin.

Sedam puta dosad je Hajduk gostovao u Velikoj Gorici, pet puta je izgubio i dvaput izvukao po bod, a sad su Splićani uvjereni da je vrijeme i za prvu pobjedu. A mi smo, s druge strane, uvjereni da nije. I da je Gorica bolja, jača, čvršća i hrabrija. I da će se vratiti sve propušteno u subotu.

Ajmo, Gorica!


Županijsko natjecanje iz Povijesti