Prijava

Vaša prijava

Bravo, bravo, bravo!!! Gorica preko Hajduka u polufinale Kupa!

[]

Opet su nogometaši Gorice, po tko zna koji put, ispisali klupsku povijest. Opet je, po tko zna koji put, čovjek odluke bio Kristijan Lovrić. Opet je, šesti put u osam gostovanja, Hajduk izgubio u Velikoj Gorici. Prvi put u povijesti Gorica je u polufinalu Kupa Hrvatske!

Briljantan, ogroman uspjeh Goričani su apsolutno zaslužili, iako nisu odigrali savršenu utakmicu. Međutim, odigrali su dovoljno dobru da još jedanput izazovu frustracije kod nesretnih Splićana, koji se i definitivno pretvaraju u prave mušterije. Ovoga puta su pokazali nešto više nego u subotnjem prvenstvenom remiju, no uzalud im sve kad je Gorica jednostavno – bolja! Jača, snažnija, moćnija!

Već u devetoj minuti počeo je put prema polufinalu. Anthony Kalik sjajno je pronašao Kristijana Lovrića, koji je “izveo Lovrića”. Dribling prema sredini, udarac desnom nogom u suprotne rašlje i golman Kalinić je tu, već po običaju, bio nemoćan!

Napadao je Hajduk nakon toga, pokušavao i želio ići prema naprijed, bio i opasan na trenutke, ali Gorica je bila koncentrirana, čvrsta, homogena, borbena i – sjajna! Toliko dobra da je Hajduk, unatoč svim napadima, ostao na nula udaraca u okvir u prvom poluvremenu.

U nastavku su gosti više držali loptu, tražili šansu, ali puno više su ih imali Goričani kroz kontre i polukontre. Hajduk je uspio i zabiti gol, Dolček je pogodio nakon gužve u šesnaestercu, no i to je poništeno zbog zaleđa. A onda je uslijedio konačni pad Hajduka…

Igrala se 83. minuta kad je Dvorneković odigrao za Matara, ovaj petom iz prve našao Nimelyja, a on produžio za Lovrića, koji je s 20-ak metara pogodio još jedanput, pretvorivši se u junaka utakmice. Priču je zaključio Nimely u 88. minuti, kad je sam završio jednu polukontru, iako je mogao odigrati i Lovrića. Pucao je, zabio i proslavio svoj prvi gol u dresu Gorice, ali i potvrdio prolazak u polufinale.

A u njemu će Gorica igrati protiv Dinama na Maksimiru. Nemoguća misija? E, to ćemo tek vidjeti…

GORICA – HAJDUK 3-0
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Kruno Šarić (Županja). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Tomislav Petrović (Valpovo).
STRIJELCI: 1-0 Lovrić (9), 2-0 Lovrić (82), 3-0 Nimely (88)
GORICA: Banić – Musa, Steenvoorden (od 61. Moro), Jovičić, Krizmanić – Babec (od 81. Pršir), Suk – Špikić (od 71. Dvorneković), Kalik (od 46. Nimely), Lovrić – Matar. Trener Siniša Oreščanin.
HAJDUK: Kalinić – Vušković, Simić (od 77. Jurić), Mujakić – Todorović, Atanasov, Fossati, Čolina – Dolček (od 66. Jakoliš), Livaja – Jairo (od 86. Biuk). Trener Paolo Tramezzani.
ŽUTI KARTONI: Kalik, Steenvoorden (Gorica), Simić (Hajduk)