Prijava

Vaša prijava

Lukavčani dobivaju nogostup uz najprometniju ulicu u mjestu

[]

Najprometnija i najduža ulica u Lukavcu, uskoro će dobiti novo ruho. U tijeku su radovi na postavljanju i asfaltiranju nogostupa uz Tratinsku ulicu od 1200 metara.

– Nogostup će uz ovu opasnu prometnicu pomoći zaštiti pješaka, a prvenstveno onih najmanjih. On će se protezati od Tratinske pa sve do osnovne škole, a produžit će se prema društvenom domu i centru naselja – objašnjava v.d.gradonačelnika Krešimir Ačkar te ističe kako se nastavljaju radovi na širem velikogoričkom području kako u urbanom, tako i u ruralnom djelu. Iskoristili smo lijepo vrijeme da sve ono što smo zacrtali u planovima i sve one potrebe koje su građani iskazali, realiziramo – dodaje Ačkar.

Jedan od gorućih problema ovog naselja definitivno su bile prometnice.

– Tratinska ulica jedna je od najprometniji prometnica u Lukavcu, ali i Velikoj Gorici. To je prometnica koja spaja dvije općine Pokupsko i Kravarsko. Prema procjenama, dnevno ulicom prođe i do 4 tisuće automobila. Veselimo se novoj ulici i nogostupu, istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Andrija Rotim te zahvalio Gradu Velika Gorica koji je uvažio molbe i prijedloge kako bi se sve ovo realiziralo.

Radovi na nogostupu u Tratinskoj ulici u Lukavcu foto:Vanja Stanojević/cityportal.hr

A polako se privode kraju i radovi na Aglomeraciji.

– Izvedeni su svi priključci te čekamo spajanje na pročistač i puštanje kanalizacije u funkciju – ističe Rotim.

Uz Tratinsku, u jeku su pripreme pred asfaltiranje Nove ceste i Dolenske ulice. Vrijednost radova je nešto manje od milijun kuna. A vrijednost same Tratinske s aglomeracijom i asfaltom 1,7 milijuna.

Kompletni radovi u Lukavcu trebali bi biti gotovi kroz mjesec dana, dok će se mještani nogostupom moći već prošetati za desetak dana.


Županijsko natjecanje iz kemije