Prijava

Vaša prijava

Zajedništvom i veseljem proslavili 42.rođendan vrtića Ciciban

[]

Prošle godine zbog pandemije koronavirusa i cjelokupnog zatvaranja, djeca i djelatnici dječjeg vrtića Ciciban nisu mogli proslaviti rođendan svog vrtića. No, ove godine poštujući epidemiološke mjere uspjeli su organizirati proslavu na malo drugačiji način. Proslavit će ga raznim aktivnostima, oraniziranim u nekoliko dana.

Dječji vrtić Ciciban proslavio 42.rođendan foto:David Jolić/cityportal.hr

– Uspjeli smo ostvariti suradnju s roditeljima. Jedan od lijepih primjera su palete ukrašene teglicama cvijeća, koje su donirali i pobojali roditelji. V.d.gradonačelnika Krešimir Ačkar za Dan žena podijelio je svim zaposlenicama mačuhice koje smo na kraju posadile i ukrasile dvorište vrtića. Djeca su od kartona izradila torte, pričaju se priče, pripremili smo i izložbu dječjih radova koja je postavljena na vanjsku ogradu objekta – objasnila nam je ravnateljica Tatjana Karlović.

Dječji vrtić Ciciban proslavio svoj 42.rođendan foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Odgajateljica Maja Trupčević pripremila je za klince i klinceze japansku tehniku pričanja priče koju je sama osmislila. Priči je nedostajalo ime, a koje su na kraju zajedno osmislila djeca. Priča je to zapravo o njihovom vrtiću „Priča o Cicibanu“.

– Domar je izradio okvir, a djeca iz šest skupina nacrtala su aplikacije. Ipak uspjevamo održati tu jednu povezanost i zajedništvo u ovom svijetu koje nas trenutno razdvaja. Želimo poslati poruku da se nedamo, šaljemo optimizam, tople poruke i u svemu tome izvuči ćemo najbolje što je za dobrobit djece i njihov cjeloviti razvoj. Dječji vrtić je zajednica, mi je volimo zvati obitelj i kada se to zajedništvo osjeti srce nam je puno – ispričala nam je ravnateljica Karlović i dodala kako im fale priredbe, predstave i druženja te se nadaju kako će idući rođenda moći proslaviti upravo na taj način.

Dječji vrtić Ciciban proslavio 42.rođendan foto:David Jolić/cityportal.hr

Inače, vrtić Ciciban ima ukupno upisano 550 mališana, no zbog situacije trenutno ga polazi njih 470.


Županijsko natjecanje iz povijesti