Prijava

Vaša prijava

Dan za povijest: Kristijan Lovrić iz Gorice do reprezentacije!

[]

Nevjerojatni su ovo, čudesni dani za HNK Goricu, za cijeli klub, sve igrače, stožer, zaposlenike i prijatelja kluba, a pogotovo za jednog od njih. Pogotovo za Kristijana Lovrića. Tri dana nakon što je klub ispisao povijest fantastičnom pobjedom protiv Hajduka i plasmanom u polufinale Kupa Hrvatske, u petak je stigla i vijest koja mijenja sve.

Kristijan Lovrić postao je hrvatski reprezentativac!

Još do jučer djelovalo je nevjerojatno da jedan igrač našega kluba može zaslužiti poziv u reprezentaciju koja je aktualni viceprvak svijeta, tako nešto izgledalo je kao čista znanstvena fantastika, ali s ovom Goricom, s ovim mladićem iz Ogulina, očito je sve moguće. Pa tako i ovo, da s velikogoričkog stadiona, iz dresa s goričkim grbom, jedan igrač preseli u kockasti dres, u nacionalne boje, među svjetske zvijezde kao što su Luka Modrić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren… A Kiki Lovrić je baš tu, među njima, jedan od njih.

Fenomenalno, čudesno, fantastično.

Dobio je Lovrić pretpoziv izbornika Zlatka Dalića i za prošlu reprezentativnu akciju, ali na tome i ostalo. Pretpoziv u tom slučaju nije postao poziv. Ovoga puta i to se promijenilo. Ponovno je prvo stigao pretpoziv, jer treba znati da su drugom strijelcu lige i prvom goričkom strijelcu konkurenti tipovi kao što su Ivan Perišić, Ante Rebić, Josip Brekalo i Mislav Oršić, no otvorilo se. Prvo je stigla vijest kako Inter zbog problema s koronom neće pustiti u reprezentaciju Perišića i Marcela Brozovića, a zatim je došao i dodatak, koji kaže da za ovu akciju neće biti ozlijeđenog Rebića. I Zlatku Daliću preostalo je učiniti ono što su mnogi očekivali i prije. Uzeti telefon i okrenuti Kikijev broj.

– Dolazi, trebaš mi!

Kristijan Lovrić, igrač oko kojega se u posljednje vrijeme počeo “motati” i izbornik BiH Ivajlo Petev, bio je izvan sebe od sreće kad je doznao da postaje dio društva kojem se sve do danas divio izdaleka, dio momčadi koju je gledao na televiziji i sanjao. San se, eto, potpuno zasluženo pretvorio u stvarnost, što je konačna nagrada mladiću koji je prošao opasno težak put u svojem životnom i nogometnom odrastanju.

Krenuo je iz rodnog Ogulina, prvo iskoračio u obližnji Karlovac, a zatim kao tinejdžer odlučio sreću okušati u talijanskoj Bologni. Nije to bilo pravo rješenje, vratio se opet kući, na početak, pa krenuo u novi pokušaj. Ovoga puta preko zagrebačkih klubova, jer Lokomotiva ga je uzela i slala na posudbe u drugoligaše Lučko i Kustošiju, a u dresu ovih posljednjih snimili su ga i ljudi iz Gorice. I odlučili dovesti ovdje, u srce Turopolja, pružiti mu šansu da ga njegov neosporni talent konačno dovede tamo gdje je i zaslužio biti.

U Gorici je od prvih prvoligaških dana, prvo kao igrač s klupe, s mnogim manama i felerima, a nakon odlaska Atiemwena u Dinamo stigla je i prava, velika prilika. Počeo je zabijati, asistirati, dominirati, a to je nastavio raditi sve do ovog utorka, kad je uništio Hajduk s dva briljantna gola. Ukupno ih je ove sezone zabio 18 u 25 utakmica, napredovao je u svakom smislu, i Dalić ga više nije ni mogao ni želio zaobilaziti.

Hrvatska će u ovoj akciji igrati protiv Slovenije u Ljubljani te protiv Malte i Cipra na riječkoj Rujevici, a sve to su prilike da Kiki upiše i prve minute u kockastom dresu. Na lijevom krilu, na kojem igra i njegov idol Perišić, zbog kojega i nosi broj 44 na dresu. Kako sad stvari stoje, neće se s Perišićem družiti ovom prilikom, osim ako se nešto ne promijeni pa ga Inter ipak pusti u reprezentaciju, ali bit će vremena i za to.

Kristijan Lovrić će, uvjereni smo, dokazati da mu je mjesto u ovom društvu i zaslužiti nove šanse kod izbornika, jer Kristijan Lovrić je briljantan nogometaš. Zaslužio je sve što se događa, a s tim novim samopouzdanjem i motivom sigurno će i Goricu povući prema novim visinama. Počevši od nedjelje u Maksimiru.

Bravo, Kiki!


Terenska nastava - Klagenfurt i Minimundus