Prijava

Vaša prijava

Prekrasni gorički dani u Maksimiru mogu postati – savršeni!

[]

Čudesni su, nezaboravni dani u tijeku na “planetu HNK Gorica”. Bajka koja traje cijele ove sezone, u čijem scenariju stoji da je Gorica konstanta u vrhu tablice, čvrstvo na trećemu mjestu, a ožujak je donio idiličnu razradu teme, segmente koji cijelu ovu priču čine još ljepšom. Ožujak je, konkretno, donio učvrščivanje na tom trećemu mjestu, donio je plasman u polufinale Kupa, donio je povijesni poziv Kristijanu Lovriću u A reprezentaciju Hrvatsku, a prije nego što donese i nastup dvojca Špikić – Krizmanić na Euru U-21, donijet će i sudar s Dinamom na Maksimiru.

I naravno da bi se u sve ovo navedeno savršeno uklopio još jedan detalj koji se dosad nije dogodio, još jedan trenutak o kojem sanjamo već gotovo tri godine. Trenutak u kojem će Dinamo pasti pred goričkim strojem, i to samo četiri dana nakon što je isti taj Dinamo pomeo s terena Tottenham i ispisao vlastitu povijest, ali i povijest hrvatskog nogometa.

– Još jednom čestitke Dinamu za ono što su napravili u četvrtak, ali ne mislim da će nama ta utakmica previše pomoći. Da, Dinamo se sigurno potrošio u tom susretu, no to je momčad koja ima dva, čak i tri kvalitetna rješenja za svaku poziciju. Međutim, mi ćemo se baviti sobom, gledati kako unaprijediti našu igru i pokušati napraviti najviše što se može. Gorica, kao i uvijek i protiv svakoga, u Maksimiru ide na pobjedu – najavio je trener Siniša Oreščanin.

Kad je litavski dvojac Nikoličius – Dambrauskas napustio Goricu, mogli su se čuti komentari i “prognoze” kako je gotovo s lijepom goričkom pričom, kako je kraj svemu, kako se sve raspada… Kad ono – Gorici ide još bolje! Trener Six i njegovi suradnici, zajedno s hrabrim i kvalitetnim igračima, ušutkali su sve koji su izgovarali takve nebuloze i uspjeli otići smjerom suprotnim mnogim očekivanjima. Uspjeli su otići prema gore.

– Činjenica je da igrači sve bolje prihvaćaju naše ideje, da rastemo kao momčad, a dobra je okolnost i što su nam svi igrači na raspolaganju, zdravstveni karton je jako dobar. Poštujemo svakog suparnika, pogotovo poštujemo Dinamo, ali to neće ništa promijeniti u našem planu i ambicijama. Želim da moji igrači uživaju u ovoj utakmici, koja će nam sigurno pomoći i u pripremi za polufinale Kupa protiv istog protivnika, na istom stadionu – istaknuo je Oreščanin.

U ove nepune tri sezone Gorica se pokazala kao “ubojica favorita”, u pozitivnom je omjeru i s Osijekom, i s Rijekom, i s Hajdukom, no s Dinamom uporno nije išlo. Deset puta dosad su igrali Gorica i Dinamo, devet puta slavili su “modri”, uz samo jedan remi (0-0), pri čemu je više od nekoliko puta Gorica bila najmanje ravnopravan suparnik. I svejedno uvijek posrtala. Zbog individualne kvalitete protivnika, zbog vlastitih slabosti, a u posljednjem slučaju i zbog kroničnog nedostatka sreće. U Velikoj Gorici je naša momčad vodila 3-2 do 90. minute pa na kraju ostala praznih ruku, izgubila 4-3 i dobila dodatni motiv da ovaj niz stane.

Trenutak za to je idealan. Zato što je Gorica u rastu, zato što i trener kaže da u klubu vlada sjajna atmosfera i izuzetno pozitivna energija, ali i zato što Dinamu sigurno neće biti lako “spustiti” se na razinu HNL-a samo četiri dana nakon 120 iscrpljujućih minuta protiv jedne od najskupljih momčadi na svijetu. Umorna je i Gorica, jako će dobro stožeru i igračima doći reprezentativna pauza koja slijedi, iako i to treba uzeti uvjetno. Jer, u skladu sa svim divotama koje se događaju, dolazi i činjenica da se Lovrić, Špikić i Krizmanić neće odmarati, jednako kao ni Martinsson Ngouali, koji će put Gabona, Nimely će otići za svoju Liberiju, Doka će igrati za Albaniju, a i Mitrović je u kadru U-20 reprezentacije.

Lijepi dani, prekrasni. A u nedjelju od 17.30 sati mogu postati još ljepši. Savršeni.