Prijava

Vaša prijava

Užas u Maksimiru: Poraz od Dinama zasjenila teška ozljeda Joeya Suka…

[]

Serija, nažalost, ide dalje. Kako god okreneš, kako god pokušaš, što god napraviš, Gorica nikako da uspije pobijediti Dinamo. Bio je ovo 11. pokušaj i deseti poraz, ali kamo sreće kad bi to bila najlošija utakmica iz derbija odigranog ovog nedjeljnog poslijepodneva na Maksimiru. Apsolutno sve zasjenila je teška ozljeda Joeya Suka…

Igrala se 50. minuta utakmice kad je Kristijan Lovrić pucao iz slobodnog udarca iz jako dobre pozicije, pogodio u živi zid, a na odbijenu loptu natrčao je vrijedni Nizozemac Suk. Na loptu je krenuo, baš u tom trenutku, i njegov dojučerašnji suigrač Marijan Čabraja, ovoga puta u modrom dresu. Čuo se snažan udarac, odmah je bilo jasno da nešto tu nije dobro, a potvrda je stigla već koju sekundu kasnije, kad su svi igrači krenuli zvati liječnike. U teren je ušlo ono posebno vozilo i odmah ga odvezlo prema kolima Hitne pomoći. Sa završetkom utakmice došla je i službena vijest iz bolnice, pukle su obje kosti potkoljenice, Suka dugo nećemo gledati na terenu…

Taj je trenutak došao kao loš nastavak lošega goričkog nogometnog trenutku. Samo tri minute ranije dogodila se kombinacija koja je riješila utakmicu. Stefan Ristovski primio je loptu na desnoj strani, gađao je i pogodio Brunu Petkovića na vrhu peterca, a on je glavom loptu poslao u mrežu. Najlakše bi to bilo opisati kao jeftino primljen gol, ali daleko od toga da je prvi takav u svim ovim ogledima s Dinamom. Ima, reklo bi se, i kvaliteta nešto s tim.

Dinamo je svoju prednost u kvaliteti iskoristio, u čemu je domaćinu prilično pomogla odluka trenera Krznara da na Goricu krene s praktički svim najjačim snagama, jer poštedu su od udarnih 11 dobili samo Ademi i Lauritsen, koje su zamijenili Mišić i Perić. Igrali su i Oršić, i Petković, i Livaković, i Majer, i Ivanušec, i Theophile-Catherine… Osim što je bio otežavajuća okolnost, sastav Dinama bio je i veliki kompliment Gorici, koju je aktualni prvak itekako ozbiljno shvatio.

Bio je Dinamo bolja momčad, stvarao više šansi, počevši od prve minute, u kojoj je Banić spašavao u sudaru “jedan na jedan” s Petkovićem, da bi zatim Majer pogodio stativu. Zaprijetila je odmah i Gorica, pa onda opet Majer, ali nakon vatrenog početka utakmica se smirila. Gorica je uspjela uspostaviti kontrolu, igrati svoju igru, ali rijetko je bila zaista opasna prema naprijed.

Do poluvremena je sačuvana “nula”, no već na startu nastavka dogodio se taj trenutak odluke, koji je prisilio Goričane na puno više rizika. Otvaralo je to prilike Dinamu kroz brze izlaske prema naprijed, no Gorica je uspjela sačuvati svoju mrežu, spriječiti konačno rješenje utakmice. S druge strane, unatoč povremenim trenucima inspiracije, nije bio dovoljno snage za napraviti nešto ozbiljnije, pa čak ni nakon svih pet napravljenih zamjena. Sve do posljednjih sekundi…

Gorica je u svom posljednjem napadu krenula u totalnu ofenzivu, golman Banić izveo je slobodan udarac, netko je prenio glavom i u idealnu situaciju gurnuo Matara, koji je sam izašao pred Livakovića, mogao ga pitati gdje želi da mu zabije gol, no pogodio je – stativu! Samo koju sekundu nakon toga sudac je označio kraj.

Generalno je Gorica, možemo to na kraju reći, odigrala dobru utakmicu, predstavila se u pozitivnom svjetlu, no mala će to biti utjeha s obzirom na konačan ishod, koji je uporno jednak. Kad se još tome doda ovaj užas sa Sukom, jednim od najvažnijih igrača Gorice, jasno je da se ovdje radilo o lošem poslijepodnevu…

Imat će sad igrači tri dana odmora, mnogi će i u reprezentacije, a prvenstvo se nastavlja posljednjeg vikenda u ožujku, kad u Veliku Goricu dolazi Rijeka.

DINAMO – GORICA 1-0
ZAGREB Stadion Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete). Četvrti sudac: Ivana Martinčić (Koprivnica). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Tomislav Petrović (Valpovo).
STRIJELAC: 1-0 Petković (47)
DINAMO: Livaković – Ristovski, Theophile-Catherine, Perić, Čabraja – Jakić (od 63. Franjić), Mišić – Ivanušec (od 63. Atiemwen), Majer (od 81. Ademi), Oršić (od 90. Tolić) – Petković (od 81. Gavranović). Trener Damir Krznar.
GORICA: Banić – Musa, Steenvoorden (od 64. Keita), Jovičić, Krizmanić – Babec, Suk (od 53. Nimely) – Špikić (od 64. Dvorneković), Kalik (od 73. Junior), Lovrić (od 73. Hamad) – Matar. Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Petković, Mišić (Dinamo), Musa, Dvorneković, Matar, Babec (Gorica)