Prijava

Vaša prijava

Stanari Tomaševićeve ne vjeruju u početak radova, obratili se i MOST-u

[]

– Dok ne vidimo prvi stroj, dok ne počnu nešto raditi, mi ne vjerujemo. Od 2013. godine stalno neka obećanja. Tko će meni obećat da mi dijete neće nastradati?  Pozivamo i v.d. gradonačelnika Ačkara neka dođe razgovarati s nama, ali on ne želi doći, nitko ne želi s nama razgovarati, a nas muči ozbiljna situacija. Mi smo građani. Kupio sam stan, platio 3.000 eura poreza, plaćam doprinose i komunalnu naknadu, a ne može se ovo napraviti. Vrtići, srednja škola, centar grada, bazeni su tu, a nemamo gdje parkirati. Mi tražimo da nam se pokažu papiri i kažu točan početak i kraj radova – kazao je Zoran Lovrić, vlasnik stana u jednoj od zgrada u Ulici kralja Stjepana Tomaševića, na sinoćnjem okupljanju stanara.

Naime, iako je Grad Velika Gorica najavio kako će u travnju započeti rekonstrukcija ove sporne ulice, a objavljeni su i tehnički detalji njezina uređenja te završila i javna nabava za odabir izvođača radova, stanari Tomaševićeve nisu uvjereni kako će uskoro vidjeti strojeve u svojoj ulici. I zato su, nakon što su u siječnju prosvjedovali, sada odlučili reagirati i pozivanjem političkih stranaka iz oporbe. Prvi su u Tomaševićevoj konferenciju za medije održali članovi MOST-a, Ivan Bekavac i Damir Slojšek.

23.3.2021. Velika Gorica – Pressica MOST-a u Tomaševićevoj ulici. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

– Ovuda sam prolazio kao školarac prema školi i pamtim ovu ulicu upravo ovakvu kakva je danas, ona postoji 50 godina i svih ovih godina nje se uložilo ništa. Nitko iz gradske uprave nije došao ovim građanima, ispričao se zbog zanemarivanja, ponudio neka rješenja, suradnju, tražiti partnerski odnos. Građani Tomaševićeve trebaju prestati biti građani drugog reda. Dvije generacije su stasale u nesigurnim uvjetima u centru našeg grada- kazao je MOST-ov kandidat za gradonačelnika Ivan Bekavac, dok je Slojšek dodao kako je žalosno da je vlast “pustila priopćenje o uređenju ulice” čim su saznali za ovu pressicu.

– Tomaševićeva ulica je eklatantan primjer zanemarivanja potreba građana. 50 godina čekanja je previše. Za dva mjeseca ćemo promijeniti sve ovo. Ukoliko na primjeren način u prvih dvije godine svog mandata ne uredim ovu ulicu, ja ću dati ostavku! Neka se onda kaže tko u ovom društvu laže i tko je lagao sve ove godine, i kad prestaje laž. Laž prestaje danas – zaključio je Ivan Bekavac.

23.3.2021. Velika Gorica – Pressica MOST-a u Tomaševićevoj ulici. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr