Prijava

Vaša prijava

Ivo Jelušić: Spajanje na zagrebački pročistač znači veću cijenu vode za Goričane

[]

Ivo Jelušić, kandidat SDP-a, GLAS-a i HSS-a za gradonačelnika Velike Gorice, održao je u petak tiskovnu konferenciju o problemu velikogoričkog pročistača otpadnih voda. Na početku je istaknuo kako se neugodan miris iz starog pročistača osjeti u velikom dijelu našeg grada te kako on više ni kapacitetom, ni tehnološki ne zadovoljava potrebe Gorice.

– Natječaj za novi pročistač je namješten, poništen, a novoga nema. Stari pročistač smrdi jer ima zastarjelu tehnologiju, a ‘smrad’ iz ovog novog pročistača je rezultat tehnologije vladanja HDZ-a. I sada oni, umjesto da se povuku i ispričaju, bez imalo srama se ponovo nude građanima. Pri tome ovaj problem oko pročistača ne znaju riješiti jer s Petekom više ne smiju, a pošten i stručan natječaj ne znaju napraviti. Odgađaju problem dok ne prođu izbori – kazao je Ivo Jelušić.

26.3.32021. Velika Gorica – Konferencija za medije o pročistaču otpadnih voda SDP-GLAS-HSS. Foto Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Među ostalim, Jelušić je komentirao i mogućnost spajanja velikogoričke odvodnje na zagrebački pročistač otpadnih voda.

– Koliko znam u gradskom proračunu nema novaca za takav projekt. Europski novci su osigurani samo za rekonstrukciju ovoga, ne i za spajanje na zagrebački i zato europskih novaca u ovom trenutku nema. Koliko znam, ni u Hrvatskim vodama nema tih novaca. Ili misle opteretiti građane s novcima kojih nema? Znate li uopće koliko više košta kubik pročišćene vode u Zagrebu? Jesu li građani Gorice spremni to plaćati – sve neracionalnosti pa i prometnu infrastrukturu koja je u Zagrebu izrađena, a u cijeni je pročišćavanja vode? – komentirao je Jelušić te dodao kako je upravo zbog sumnjivih radnji vezanih uz zagrebački pročistač voda otišao s funkcije zamjenika gradonačelnika Zagreba.

Na pitanje novinara o najboljem rješenju za gorički pročistač Jelušić je kazao kako on ima rješenje, no u ovom trenutku ne želi izlaziti s njime u javnost, dok s prijedlogom rješenja ne izađu vladajući.

– Ne želim im pomagati u rješenju problema jer znam da ne znaju. Ako ne znaju ili nemaju rješenje, neka se maknu – zaključio je Ivo Jelušić.

26.3.32021. Velika Gorica – Konferencija za medije o pročistaču otpadnih voda SDP-GLAS-HSS. Foto Vanja Stanojević/Cityportal.hr