Prijava

Vaša prijava

Tihomir Lukanić: Zagrebačka županija bit će europsko središte proizvodnje konoplje

[]

Tihomir Lukanić kandidat je za župana Zagrebačke županije stranke Živi zid. Njegov program kojim poziva glasače da mu 16. svibnja daju svoj glas temelji se na ideji da će razvoj županije temeljiti na uzgoju konoplje i agroturizmu.

– Zagrebačka županija jedna je od najbogatijih u Hrvatskoj, ali nažalost, nemaju svi njezini stanovnici korist od tog bogatstva. Odlučio sam se kandidirati jer je nužno da sve stanovnike uključimo u sav potencijal koji županija nudi, da svaki građanin živi dobro i živi sretno. Ne želim da birokracija koči nove ideje. I zato sam sada tu. Danas kao kandidat, sutra kao župan sa svojim suradnicima. Imamo jasnu viziju razvoja. Ona se ogleda u konoplji i agroturizmu kao glavnim polugama. Od konoplje se proizvodi više od 25 tisuća različitih proizvoda. Poslije izbora ćemo to raditi i u našoj županiji – kazao je Tihomir Lukanić i istaknuo kako je plan kukuruz zamijeniti konopljom i pokrenuti gradnju pogona za preradu konoplje.

Živi zid i njihov kandidat kažu kako će, osvoje li vlast u županiji, motivirati poljoprivrednike na sadnju konoplje, a mlade na ostanak i dolazak u ruralna područja. plan je i seoska domaćinstva pretvoriti u agroturizam te otvoriti desetak tisuća novih radnih mjesta.

– Zagrebačka županija idealan je spoj ruralnog i urbanog. Ciljanom i organiziranom revitalizacijom sela i seoskih domaćinstava uz pomoć EU fondova od Zagrebačke županije stvoriti ćemo najsnažniju turističku destinaciju kontinentalnog turizma. Ali i pretvoriti županiju u europsko središte proizvodnje konoplje.
Plan je ostvariv. Okupio sam ljude koji imaju znanja i iskustva u radu sa konopljom, oni će biti pokretačka snaga. Izazivam političku konkurenciju da daju bolje, iako unaprijed znam da za to nemaju šanse. Ukoliko budem izabran nakon izbora sadimo konoplju, ubiremo profit od nje i razvijamo našu županiju. To vam jamčim – zaključio je Lukanić.

Na predstavljanju svoje kandidature Lukanić je kazao i kako mu je plan pokrenuti sve moguće poljoprivredne površine organiziranim otkupom te sagraditi pogone za preradu i proizvodnju finalnih proizvoda od konoplje. Također, želi otkupiti stara imanja i njih podijeliti mladim obiteljima koje žele živjeti na selu i baviti se poljoprivredom.


FOTO Čisti se obala Čiča od grmlja i korova