Prijava

Vaša prijava

Županija kakvu trebam

[]

Mihael Zmajlović je u izbore za župana Zagrebačke županije krenuo s vrlo konkretnim temama. Bez okolišanja je odmah u startu izjavio kako Županiji nije mjesto u hotelu u Zagrebu već da njezin glavni grad treba biti Velika Gorica. Objasnio je i da će većinu usluga i servisa građani koristiti putem interneta, a za neke institucije poput turističke zajednice ili poduzetničkog centra je smislenije da svoje vrijeme provode na terenu i idu od grada do grada, nego da sjede u skupim uredima u centru Zagreba. Zmajlović je najavio i produženi dnevni boravak za djecu u svim sredinama, jer ga 20 škola na području županije još uvijek nema.

Županu Kožiću mnogi prigovaraju da se nije bavio podizanjem standarda školskog programa, a prošle godine je učenicima ukinuo nabavku radnih bilježnica. S druge strane, Zmajloviću je segment obrazovanja vrlo bitan dio programa. Najavio je uvođenje građanskog odgoja, ali i besplatne udžbenike za srednjoškolce, da bi ih zadržao na području Županije i konkurirao Zagrebu u koji mnogi srednjoškolci odlaze upravo zbog besplatnih udžbenika.

Uz dostupnost brzog interneta koji je u današnje vrijeme bitan za razvoj gospodarstva i komunikaciju, Mihael Zmajlović zagovara i kvalitetnu zdravstvenu skrb i poručuje kako specijalistički pregledi trebaju biti dostupni u svakom gradu. Županija kao osnivač Domova zdravlja treba osigurati uređaje i zdravstveno osoblje ili barem mobilne timove specijalista. Sve ovo samo je dio programskih poruka koje se trenutno pojavljuju u javnom prostoru. Kako smo uspjeli saznati od Mihaela Zmajlovića, bit će ih do kraja kampanje još i obuhvatit će sve segmente, od socijalne politike do ekologije. Više informacije može se pronaći i na stranicama www.zupanijakakvutrebam.hr.

Dobro je znati i kako su sve ove poruke nastale kroz ispitivanja javnog mijenja i detaljna istraživanja te pokazuju stvarne želje i potrebe stanovnika Zagrebačke županije.

Želim da više nitko ne govori “a kaj će meni ta županija…”

Mihael Zmajlović za svoju kampanju kaže: odlučili smo se slogan “Županija kakvu trebam”, jer se često može čuti kako ljudi govore: “A kaj će mi ta županija? Od nje nemam nikakve koristi.” To bih htio promijeniti i zbog toga se zalažem da Zagrebačka županija preuzme odgovornost i počne djelovati u sklopu svojih nadležnosti. Županija je odgovorna za zdravstvenu zaštitu, osnivač je domova zdravlja, srednjih i velikog broja osnovnih škola, ima veliki utjecaj na gospodarstvo i poljoprivredu te je zadužena za niz stvari, od održavanja županijskih cesta do razvoja turizma.

Sretan Uskrs, neka nam nada, vjera i radost budu vodilja

Povodom nadolazećih blagdana, Mihael Zmajlović upućuje svim stanovnicima Velike Gorice i okolnih naselja uskrsnu čestitku sa željom da nam vjera, nada i radost kao glavne poruke Uskrsa budu nadahnuće i vodilja u svakodnevnom životu. Današnje vrijeme od nas traži ustrajnost i optimizam kako bi osnažili sebe i svoje bližnje te zajedno gradili bolje i pravednije društvo.