Prijava

Vaša prijava

Goričke debatantice plasirale su se na državno natjecanje

[]

Karla Barić, Alma Beriša i Klara Zim, članice Debatnog kluba Grad Velike Gorice, ostvarile su proteklog vikenda na Kontinentalnom međužupanijskom natjecanju u debati izvrstan rezultat, zahvaljujući kojem su se plasirale na državno natjecanje u debati. Pod vodstvom menotrice Katarine Drvodelić, sudjelovale su u šest kola, a glavna teza natjecanja bila je “Ovaj dom smatra da kapitalizam donosi više štete nego koristi za prava ugroženih skupina”.

– Za tezu smo se pripremali par mjeseci, a debatanti su toliko puta pričali o kapitalizmu da im više ništa iz te teme nije nepoznato. Učenice koje su prošle na državno natjecanje su se zbilja pokazale na županijskom natjecanju kao odlične govornice što pokazuju i njihovi individualni rezultati – komentirala je Katarina Drvodelić, mentorica Debatnog kluba.

Uz glavnu tezu debatantice, inače učenice trećeg razreda Gimnazije Velika Gorica, su odradile i dva Ad-hoc kola, što znači da su temu dobile sat vremena prije debate, a za pripremu nisu smjele korisiti intenet. Debatirale su na teze “Ovaj dom preferira lik antijunakinje kao dominantni ženski lik u književnosti i filmu” te “Ovaj dom bi prestao koristiti društvene mreže”.

Foto: Debatni klub

Od šest debatiranih kola Karla, Alma i Klara odnijele su pobjedu u četiri te se s odličnim grupnim i individualnim rezultatima uspjele plasirati na državno natjecanje u debati. Na županijskom natjecanju sudjelovalo je 12 ekipa te je Debatni klub Grad Velika Gorica osvojio četvrto mjesto, no visoke grupne bodove. Po individualnim bodovima su djevojke osvojile 5. mjesto (Klara Zima), 7. mjesto (Alma Beriša) i 15. mjesto (Karla Barić).

Na natjecanju je sudjelovao i debatni klub Ekonomske škole Velika Gorica koji je ekipno osvojio 11 mjesto.