Prijava

Vaša prijava

Prva bez Suka: HNL se vraća, Gorica ide dalje s kockastim pečatom

[]

Prošlo je 13 dana od one traumatične nedjelje u Maksimiru, u kojoj je puno više od minimalnog poraza (0-1) zaboljela ozljeda Joeya Suka. U međuvremenu se događalo štošta – Suk je operiran, uz pomoć štaka stao je na noge pa otišao kući i započeo rehabilitaciju, a istovremeno je Gorica u Kristijanu Lovriću dobila svog prvog A reprezentativca u klupskoj povijesti, kao što je u Špikiću, Babecu i Krizmaniću dobila svoje ljude u najvećem uspjehu U-21 reprezentacije u povijesti.

– Velika je to stvar za klub, ali i za sve te dečke, nadam se da će nakon svega toga ići dalje s još većim samopouzdanjem – kazao je trener Siniša Oreščanin u iščekivanju sudara s Rijekom (subota, 20 sati), kojim Gorica nastavlja prvenstvenu bitku za europski iskorak.

Uz četvoricu “kockastih”, imala je Gorica i reprezentativce Albanije (Doka) i Gabona (Junior), dok su Kalikove obaveze prema australskoj U-23 reprezentaciji otkazane, a Sylvanus Nimely morao je otkazati izborniku Liberije zbog lakše ozljede. Doda li se tome i Suk, ispada da je trener Six najveći dio ove pauze bio bez sedam, osam igrača, budući da su se svi reprezentativci vratili i u kompletnom sastavu okupili tek na treningu u petak. Neće zbog kartona protiv Rijeke biti Muse Muhammeda i Matije Dvornekovića, a kad se sve zbroji, daleko je ovo od idealne situacije za pripremu utakmice.

– Da, ispada da imamo praktički dan i pol na okupu za pripremu za Rijeku, no u sličnoj situaciji su i oni, tako da se nemamo što žaliti. Iskoristili smo ovo vrijeme da se malo odmorimo, ali i podignemo fizički, kao i pojedinačno unutar našeg sustava. Čini mi se da imamo sve bolji ‘klik’ s igračima, sve bolje razumiju što mi kao stožer želimo, pa će i protiv Rijeke naš osnovni cilj biti brinuti o svojoj igri i pokušati poboljšati našu izvedbu u odnosu na prošlu utakmicu – kaže Oreščanin.

Izgradila je njegova Gorica u relativno kratkom vremenu prepoznatljiv stil koji je neugodan za svakog protivnika, pa će sigurno biti i za Rijeku na Gradskom stadionu. Riječ je o protivniku s kojim Goričani tradicionalno dobro prolaze, no pogled u prošlost ovoga puta je prilično relativan, budući da Riječani imaju novog trenera. Goran Tomić je kao trener Lokomotive, treba i to znati, često bio vrlo neugodan za Goricu…

– Goran je moj kolega s Akademije, iznimno ga cijenim i poštujem, pa tako vjerujem da će sigurno donijeti pomak Rijeci. Međutim, i prije njegova dolaska govorio sam da je Rijeka kvalitetna i dobra, da je to momčad koja se želi nadigravati, a budući da smo i mi takvi, očekujem jednu zanimljivu utakmicu – kazao je Oreščanin.

Rijeke je prvi pratitelj Gorice na tablici, u ovom trenutku najveća prijetnja za “otimanje” trećeg mjesta na tablici, pa će nova eventualna pobjeda u sudaru s društvom s Rujevice praktički vrijediti dvostruko…