Prijava

Vaša prijava

Gorica se prekasno upalila, ništa od velikog čuda, ništa od bodova…

[]

Nevjerojatna utakmica odigrana je na Veliku subotu na Gradskom stadionu. Iz goričkoga kuta nevjerojatno loša u prvih 70 minuta, jer već nakon nešto više od sat vremena igre Rijeka je imala šokantnih 4-0, a onda i nevjerojatno dramatična, jer Gorica se u završnici vratila u utakmicu, zabila tri gola i ostala za korak kratka da na kraju ipak uzme bod… Zabijali su Mitrović i Mudrinski, pao je i jedan autogol, ali prikazano u prvih 70 minuta nije se moglo “pokriti”.

Neshvatljivo loša bila je Gorica u najvećem dijelu ovog susreta, Rijeka je brzim izlascima u polukontre i kontre radila ogromnu štetu goričkoj obrani, pa treba reći da je tih 0-4 moglo izgledati i ružnije, i poraznije… Bez načetog Lovrića, koji je u prvom dijelu ostao na klupi, ali i bez Joeya Suka, iznimno bitnog igrača za goričku koncepciju, Rijeka je izgledala kao Barcelona. Puštalo je na sve strane, već do poluvremena bilo je 2-0, na početku nastavka i 3-0, a zadnji “čavao u lijes” zabijen je u 64. minuti, kad je pogodio Gnezda Čerin.

Gosti su doslovno “šamarali” Goricu kombinatorikom, brzinom i preciznošću, u svakom je trenutku izgledalo kao da Rijeka ima dva ili tri igrača više od Gorice, a posebne probleme radio je Robert Murić. S druge strane, nije Gorica u prvih 70-ak minuta puno toga uspjela kreirati, sve do ulaska Josipa Mitrovića i Ognjena Mudrinskog…

Mitrović je zabio prvi gol 15-ak minuta prije kraja nakon stative koju je pogodio Mudrinski, strijelac drugoga gola u 83. minuti na Lovrićevu asistenciju, da bi treći pao u 85. Ponovno je nabacio Lovrić, a loptu u svoju mrežu poslao Nino Galović. Preostalo je pet minuta plus sudačka nadoknada za jurnjavu, za potragu za čudom, no ono se nije dogodilo. Nije Gorica stvorila ni pravu šansu, jedino je Sylvanus Nimely uspio dobiti crveni karton.

Rijeka je tako prišla na šest bodova zaostatka, a Gorica u idućem kolu dočekuje Varaždin.

GORICA – RIJEKA 3-4
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Vice Vidović (Split). Četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik). VAR: Ivan Vučković (Zagreb). AVAR: Igor Krmar (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Andrijašević (11), 0-2 Drmić (13), 0-3 Drmić (50), 0-4 Gnezda Čerin (64), 1-4 Mitrović (74), 2-4 Mudrinski (83), 3-4 Galović (85-ag)
GORICA: Banić – Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec, Junior (od 55. Pršir) – Hamad (od 71. Mitrović), Kalik (od 55. Nimely), Špikić (od 46. Lovrić) – Matar (od 71. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
RIJEKA: Nevistić – Tomečak, Galović, Capan, Štefulj – Gnezda Čerin (od 75. Mudražija), Lončar – Murić (od 89. Liber), Andrijašević, Menalo (od 89. Pavičić) – Drmić (od 71. Kulenović). Trener Goran Tomić.
ŽUTI KARTONI: Nimely, Jovičić (Gorica), Štefulj, Andrijašević (Rijeka)
CRVENI KARTONI: Nimely (Gorica)