Prijava

Vaša prijava

Policija u akciji nadzora motorista i biciklista, koristit će i uređaj za mjerenje buke

[]

U srijedu i četvrtak, 7. i 8. travnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcija pojačanog postupanja prema vozačima motocikala, mopeda i bicikala. Akcija se provodi kako bi se podigla razina sigurnosti u cestovnom prometu, s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala.

Posebnu pozornost policija će obratiti na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, zatim na prekršaje isteka važenja prometne dozvole i neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica na motociklima i mopedima (savijene reg. pločice ili iste montirane ispod sjedala, blatobrana i dr.) te na prekršaje tehničke neispravnosti vozila.

U provedbi akcije koristit će i uređaji za mjerenje razine buke, a posebnu pozornost obratit će na ponavljače prekršaja u cestovnom prometu.