Prijava

Vaša prijava

Liječnik Zvonimir Lovrić ide u utrku za gradonačelničku fotelju

[]

Prof.dr.sc. Zvonimir Lovrić kandidat je Domovinskog pokreta za gradonačelnika Velike Gorice. Četvrti je to kandidat koji ide u utrku za gradonačelnika najvećeg grada u Zagrebačkoj županiji.

U svom uvodnom govoru, Lovrić se osvrunuo na nastanak Domovinskog pokreta. Kaže da je nastao zbog nezadovoljstva ljudi, ali i zato što sve više mladih nema povjerenja u politiku. S obzirom da je punih četrdeset godina radio u medicini, usporedio je svoj liječnički posao s politikom.

– Ukoliko nema povjerenja između liječnika i pacijenata mogućnosti liječenja su izrazito umanjene i upitne. Stoga, isto tako je i u politici. Dok narod ne bude imao političare kojima može iskreno vjerovati, neće biti načina da ti političari povedu državu i lokalnu zajednicu u boljitak, ističe Lovrić te je opisao situaciju krirurškim riječima: „Uprava je kao gangrenozna noga, jer gdje god ubodete curi gnoj“.

Iz Domovinskog pokreta istaknuli su kako imaju ljude koji mogu pokrenuti grad te koji znaju vrijednost novca, koje sugrađani daju u sustav, i usmjeriti ga za opću dobrobit lokalne i šire zajednice. Kažu kako su okupili doktore znanosti, magistre znanosti, pravnike, inženjere, ekonomiste, poduzetnike koji nemaju biljega na sebi i koji mogu pokrenuti situacija na bolje.

Zvonimir Lovrić kandidat za gradonačelnika Domovinskog pokreta foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

– Jedna od mojih osnovnih ideja će biti, u ovoj kampanji, ideja stara mnogo godina, a to je izgradnja polikliničko-dijagnostičkog centra. Vidjeli smo koliko bi to u ovoj situaciji s koronom bilo nužno, naglasio je Lovrić te poručio da je na građanima sada odluka uzeti oružje u ruke, a to je olovka i glasački listić. Sve se može promijeniti i poboljšati. I zato pozivam sve, posebice onih 55 posto koji ne izlaze na izbore jer su razočarani, da ovaj puta izađu, u svoju savjest zaokruže one koji mogu nešto napraviti, a to je Domovinski pokret.

Kandidata za zamjenika gradonačelnika, Domovinski pokret, pronašao je u poznatom goričkom veterinaru, poduzetniku i političaru Krunoslavu Hrvačiću koji smatra kako Velika Gorica ima veliku perspektivu i u poljoprivredi.

– Velika Gorica je uvijek bila hranitelj Zagreba, imamo izuzetno razvijenu poljoprivredu koju treba popravit, izgraditi i usavršiti. Prvenstveno bi trebalo povezati ruralnu sredinu, educirati mlade stručnjake agronome, potaknuti laganiji i brži otkup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, dodaje Hrvačić.

Zvonimir Lovrić kandidat za gradonačelnika Domovinskog pokreta foto: Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Na predstavljanju goričkih kandidata bili su i saborski zastupnici Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica, Stipo Mlinarić Ćipe i Ante Prkačin, general HOSa.

 


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike