Prijava

Vaša prijava

Obnovljeno 1250 metara ceste u Čretu Posavskom

[]

Župan Stjepan Kožić sa suradnicima obišao je danas radove na sanaciji ceste u naselju Čret Posavski u općini Orle. Riječ je o trasi dugoj 1.250 metara koja dobiva novi asfalt.

– Na prostoru cijele županije za ovu godinu osigurano je 21 milijun i 750 tisuća kuna za ovakve radove. Ove godine po prvi puta, u županijskom proračunu, osigurano je 5 milijuna kuna za Županijske uprave za ceste. Asfaltirano će biti 60 kilometara cesta, istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Ulaganjem u prometnu infrastrukturu osiguravamo sigurnost u prometu, ali i kvalitetnije odvijanje prometa.

– Vrijednost ove dionice je oko 500 tisuća kuna. Ovo je samo jedna u nizu cesta, što županijskih što lokalnih, kojima mi upravljamo i koje su u ovim trenutcima u fazi modernizacije. Mi smo u nekoliko mjeseci napravili, približno 60 kilometara cesta. Nastojimo izbalansirati, da zaista dođemo svaki kraj naše županije i da napravimo što je moguće više, ispričao je Tomislav Landeka, direktor ŽUC-a.

Župan Stjepan Kožić obišao radove na asfaltiranju prometnice u Čretu Posavskom

U Čretu Posavskom trenutno stanuje oko 80-ak stanovnika, no tamo u blizini posluju i dva poduzeća, ali i spomenuta prometnica vodi do poljoprivrednih zemljišta priča Ervin Vujica, načelnik općine Orle.

– Mnogo nam znači nova prometnica. Udaljeni smo samo pola sata od Zagreba, pa se nadam da ćemo novom infrasturkutuom, kao i ostalim projektima koji su nam u planu oporavka i obnove općine, privući nove stanovnike, dodaje Vujica.

Župan Stjepan Kožić obišao radove na asfaltiranju prometnice u Čretu Posavskom

Osim toga, ova je općina dobila i dodatne kilometre novog asfalta na potezu Donje Bukevje-Strmec Bukevski, koje su, uz obnovu savskog nasipa, financirale Hrvatske vode.

– Ono što nas čeka u budućnosti je projekt sanacije nasipa Drnek-Suša u duljini od 12,5 kilometara. Trenutno smo u fazi građevinskih dozvola, a u sklopu toga imamo 5,5 kilometara županijske ceste koja će se također obnoviti, rekao je Tomislav Suton v.d. direktora Vodnogospodarskog odjela za gornju Savu.