Prijava

Vaša prijava

Prevaranti na djelu: predstavio se kao djelatnik Elektre te starici ukrao novčanik

[]

Prevaranti i dalje vrebaju i iskorištavaju osobe treće životne dobi. Na sam Uskrsni ponedjeljak oko 12 sati i 35 minuta, 84-godišnja starica, ništa ne sumnjajući, pustila je u kuću nepoznatog muškarca koji joj se predstavio kao djelatnik Elektre i koji je došao očitati struju.
Prevarant ju je zatražio osobnu iskaznicu te joj je nakon što je ona odvratila pažnju, ukrao novčanik i otišao.

Inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije poslao je upozorenje starijim osobama da ne puštaju u kuću nepoznate.

– Budite oprezni, obratite pozornost jesu li takve osobe obućene u radna odjela s logotipom firme koju predstavljaju te tražite na uvid njihove osobne podatke odnosno službene iskaznice, poručuje Ljubanović.

U zadnjih mjesec i pol dana bilo je tri takva kaznena djela na goričkom području. Takvi slučajevi zabilježeni su u Mičevcu i Velikoj Mlaki, a sada se dogodio u Velikoj Gorici u ulici Andrije Kačića Miošića.

– S obzirom da vlada pandemija koronavirusa i da svi nose maske, koje policiji uvelike otežavaju posao, počinitelji također nose masku te starije osobe ne mogu dobro prepoznati i opisati počinitelje. No, prema dosad utvrđenim činjenicama i opisima, možemo reči da se radi o istom počinitelju, dodao je Ljubanović.