Prijava

Vaša prijava

Bergman: Zdravstvo nije predmet političkog prepucavanja

[]

Nakon predizbornih napada na rad ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije, kako je upravljanje zdravstvom u županiji neplansko, zbog čega imamo manjak specijalista, konferenciju za medije sazvao je ravnatelj Većeslav Bergman, kako bi zaštitio dignitet zdravstvenih djelatnika koji predano rade svoj posao. – Neću dozvoliti da zdravstvo bude predmet političkog prepucavanja. Znam da u politici, braku i ratu sve dozvoljeno, no kao odgovoran čovjek ne dozvoljavam da se politička kampanja gradi preko leđa naših zdravstvenih djelatnika, pritom šireći laži i insinuacije. – poručio je Bregman naglašavajući kako je Zagrebačka županija jedina županija u Republici Hrvatskoj koja nema opću bolnicu te liječnički kadar mora osigurati u svojim Domovima zdravlja. No, problem nastaje 2014. godine kada se županija u mreži vanbolničko-specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite odvaja od grada Zagreba. – U tom trenutku smo raspisali 33 specijalizacije, no direktor HZZO-a Siniša Varga utvrđuje kako izlaskom iz riznice, specijalizacije ne pokriva zdravstveno osiguranje, i tada nam te specijalizacije propadaju. A da smo u tom trenutku poslali ljude na specijalizaciju, danas bi imali apsolutnu popunjenost mreže specijalističkih kadrova. – objasnio je Bergman.

Između ostalog, gradonačelniku Jastrebarskog Zvonimiru Novoselu, na pitanje gdje su sredstva koje je grad uložio u uređenje Ispostave tamošnjeg Doma zdravlja, Bergman je poručio: – Zagrebačka županija je u protekle četiri godine u uređenje, opremanje i kupnju uređaja u Ispostavu Doma zdravlja Jastrebarsko uložila 6 milijuna kuna, grad Jastrebarsko – nula.

Predsjednica Stručnog vijeća Doma zdravlja Zagrebačke županije prof.dr.sci. Marija Vrca Botica

Predsjednica Stručnog vijeća Doma zdravlja Marija Vrca Botica, inače članica Svjetske zdravstvene organizacije i brojnih međunarodnih udruga, istaknula je da ima sreću raditi u zdravstvenoj ustanovi kao što je Dom zdravlja Zagrebačke županije. – Govorim to kao znanstvenica i stručnjakinja, ali i kao djelatnica ove ustanove. Otiđite u okolicu Virovitice, Slavonskog Broda, Našica ili Županje i Požege, njima smo mi science fiction. – zaključila je Botica.