Prijava

Vaša prijava

Jelušić obišao groblje u Kušancu: ‘Naše mrtve ispraćamo iz limenke’

[]

Kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić s predstavnicima građana i političkih stranaka koje ga podržavaju obišao je groblje Kušanec, gdje i dalje nema dostojanstvene mrtvačnice niti mjesta za ispraćaj pokojnika, objavili su iz SDP-a.

U priopćenju velikogoričkog SDP-a stoji i sljedeće:

“Nakon odluke tadašnje gradske vlasti pod vodstvom SDP-a da se traži nova lokacija za groblje, izbor je pao na ovo u Kušancu. No, vlasnik zemljišta je bila država te se tada HDZ-ova državna vlast uz podršku goričkih HDZ-ovaca usprotivila da se ovo zemljište pokloni gradu Velika Gorica. Sada, 13 godina nakon toga, groblje još nije završeno i uređeno. Nema prave i primjerene mrtvačnice i sale za ispraćaj s pripadajućim prostorima pa se danas naši mrtvi ispraćaju iz ‘limenke’. Jer kada nešto krivo krene ispočetka, teško se poslije ispravlja ili nadoknađuje!”

– S oko deset milijuna kuna koje se dalo za zemljište, a koje se nije trebalo dati, groblje se moglo urediti do kraja. Ovo je nedostojno za šesti grad po veličini u Hrvatskoj – rekao je kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić, pa dodao:

– Gorica je zaista velika, ali po broju nagomilanih i neriješenih problema. Izgradnja mrtvačnice sa salom za ispraćaj i ostalim potrebnim sadržajima bit će prioritet nove gradske uprave koju ću predvoditi.