Prijava

Vaša prijava

Poduzetnički inkubator dobio više od 21 milijun kuna iz fondova EU, gradnja počinje ove godine

[]

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak potpisala je Odluku o financiranju projekta – VG Poduzetnički inkubator kojom se Gradu Velikoj Gorici dodjeljuju bespovratna financijska EU sredstva u iznosu od 21.250.000 kuna, odnogno 81 posto vrijednosti prijekta, za izgradnju i opremanje poduzetničkog inkubatora.
– Uz poduzetnički inkubator, pokrenuli smo i Start-up inkubator namijenjen poduzetnicima početnicima. Veseli me da su prvi korisnici su već ušli u njegove prostore – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.
Izgradnja inkubatora započet će ove godine, a radi se o modernom prostoru namijenjenom mladim tvrtkama. Prostirat će se na 2.000 četvornih metara.
– To će biti moderno uređen prostor, po svim standardima koje imaju prostori u Europi i Americi koji su nam bili uzor. Osim ureda za poduzetnike, bit će osigurana i tri opremljena laboratorija s opremom za razvoj umjetne inteligencije i gaming industriju. Uz to će imati i popratne prostorije poput čajne kuhinje, prostoriju za druženje, a na jednoj etaži bit će potpuno opremljen prostor za co-working namijenjen freelancerima te multifunkcionalna dvorana u kojoj će se moći održavati edukacije i prezentacije – objasnio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije.