Prijava

Vaša prijava

Rotaract club Velika Gorica organizira akciju “Zajedno protiv menstrualnog siromaštva”

[]

Rotaract club Velika Gorica pridružuje se inicijativi o kojoj se posljednjih dana sve više govori, a riječ je o menstrualnom siromaštvu.

-Menstrualno siromaštvo je nemogućnost kupovine proizvoda za higijenu tijekom menstruacije zbog čega žene u Hrvatskoj proživljavaju sram i nelagodu svaki mjesec u godini. Trećina žena prisiljena je štedjeti na ulošcima, jer su im preskupi, dok ih dio kupuje po manjoj kvaliteti. S druge strane, čak deset posto žena u Hrvatskoj nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale. Podjednak postotak njih ne može si priuštiti uloške općenito. Maleni je ovo dio rezultata istraživanja o menstrualnom siromaštvu kojeg je provela Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter krajem 2020. godine. – kažu iz Rotaracta.

Zbog ovih poražavajućih brojki iz Rotaract cluba Velika Gorica pozivaju sve koji mogu da se priključe akciji “Zajedno protiv menstrualnog siromaštva” te svojim doprinosom prepoznaju važnost teme o kojoj se nedovoljno govori. Prikupljene menstrualne potrepštine donirat će Sigurnoj kući Caritasa Zagrebačke županije.

Akciju možete podržati 17. i 18.travnja, u subotu i nedjelju, na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici ispred Područne knjižnice Galženica od 10 do 14 sati.

Također možete sudjelovati uplatom financijskih sredstava na žiro račun HR8923600001502999246.