Prijava

Vaša prijava

Jelačić zabio Stupniku jedan, ali vrijedan

[]

U srijedu, 14. travnja, u Vukovini odigrana je ranije odgođena utakmica 14. kola Jedinstvene županijske nogometne lige. Na raskvašenom i teškom terenu Jelačić je minimalnim rezultatom svladao Stupnika. Odsutnog trenera Jelačića Stefana Rajića mijenjao je legenda kluba Josip Matejčić. Početak utakmice protekao je u ispitivanju snaga i uglavnom se igralo između kaznenih prostora, a domaći su imali više loptu u svojim nogama. U 7. minuti, kapetan Jelačića Mateo Nikić okušao je svoj udarac s 20 metara, ali golman Stupnika Madžar uspio je izbaciti u loptu u korner iz kojeg se nije dogodilo ništa ozbiljnije.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Ipak, u 16. minuti dolazi do radosti zeleno-crnih, kada je Smok dobio loptu na više od 20 metara od gostujućih vrata i žestoko pucao, a lopta je završila u gornjem desnom kutu tada nemoćnog Madžara. Novu priliku za Jelačić imao je Harambašić koji je prebacio loptu glavom preko stopera gostiju, ona dolazi do Mihanovića koji puca, ali preko gola. Gosti su prvi udarac prema golu domaćih uputili tek u 43. minuti kada je Šporčić pucao, a lopta je završila na krovu nogometnog hrama vukova iz Vukovine.

U drugom poluvremenu došlo je do promjena u obje momčadi, a početno opet je opasniji bio Jelačić pa je tako u 53. minuti Mateo Nikić prošao po lijevoj strani i ubacio, ali Harambašić nije uspio pospremiti loptu u mrežu. U 56. minuti opet je Harambašić u prilici za pogodak, ali malo iskosa lobom je prebacio golmana ali i gol. Nakon toga domaćin posustaje, a gosti češće dolaze pred i u kazneni prostor domaćina. U prilici je u 60. minuti bio Bilić, ali pucao je preko gola, isto kao i Roguljić u 70. minuti kada je ušao s lijeve strane i mogao opasnije zaprijetiti.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Kako se približavao kraj, gosti su sve više imali loptu, nabacivali lopte u kazneni prostor, ali bez realizacije. U napadu im je nedostajalo okomitosti i precizniji zadnji pas. U posljednjih nekoliko minuta imali su gosti i dva kornera pa je čak i golman Madžar došao u kazneni prostor domaćina, ali ni to nije donijelo promjenu rezultata.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

JELAČIĆ (V) 1
STUPNIK 0

VUKOVINA Igralište Jelačića. Sudac: Bojan Čerkez (Vrbovec). Pomoćnici: Davor Jukić (Farkaševac) i Ivan Bukovčan (Cubinec). Delegat: Vjekoslav Knez (Zaprešić)

STRIJELAC: 1:0-Ivan Smok.

JELAČIĆ: Sakač, Rovišan (od 54. Krasnić), Smolković, Smok (od 87. Karaula), Mihanović, Harambašić (od 65. Memić), M. Nikić, Miletić, Čumpek, Prizmić, Matić. Trener: Stefan Rajić

STUPNIK: Madžar, J. Roguljić, Pranjić-Kaurin, Šepac, Bilić, Marijan, Šporčić (od 61. Jakobašić), Perković (od 46. Jozić), Čižmešija, Nemanić, Brkić. Trener: Siniša Roguljić

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Smok