Prijava

Vaša prijava

Za VG Poduzetnički inkubator Grad Velika Gorica dobio više od 21 milijun kuna

[]

Četiri ugovora iz mehanizma teritorijalnih ulaganja, vrijedna 47 milijuna kuna, potpisali su danas u Velikoj Gorici ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak te predstavnici gradova i općina na području Zagrebačke županije, gdje će ministarstvo sufinancirati projekte. Među izabranim projektima je i VG Poduzetnički inkubator vrijedan 26 milijuna kuna, koji će se sufinancirati sredstvima iz EU fondova u vrijednosti 21,2 milijuna kuna.

Inkubator će za početak imati mjesta za 30 poduzetnika, a u njemu će oni dobiti i stručnu pomoć gradskog Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU te Velikogoričke razvojne agencije.

– Nadamo se da ćemo za koju godinu već moći reći da smo neke nove Rimce i uspješne poduzetnike upravo iz ovog inkubatora stvorili u Velikoj Gorici – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar i dodao kako je samo za vrijeme od kada je on na čelu grada uz pomoć ministarstva dosad osigurano oko 30 milijuna kuna za različite projekte, od muzejskog depoa do pješačke i biciklističke staze prema Starom Čiču i Vukovini te rasvjete biciklističke staze prema Zagrebu.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 – Poduzetnički inkubator zasigurno će pridonijeti razvoju poduzetništva na području grada Velike Gorice. On sa sobom nosi mogućnost za razvoj novih malih, inovativnih poduzetnika, posebno onih u području ICT i industrije, koristeći nove moderne tehnologije. Europskim sredstvima koristimo priliku za implementaciju i razvoj različitih projekata koji doprinose ravnomjeranom regionalnom razvoju – kazala je ministrica Nataša Tramišak.

– Drago mi je da su naši projekti prepoznati i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Velika Gorica je jedan od najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj te samim time teže participira na EU fondove, ali Ministarstvo pokazuje da kvalitetan projekt uvijek dođe do izražaja – zaključio je Ačkar.

Osim sufinanciranja VG Poduzetničkog inkubatora, ministrica Tramišak ugovore je uručila i Općini Marija Gorica za projekt izgradnje biciklističke staze, Općini Pušća za biciklističku stazu uz potpok Lužnicu te Općini Brdovec za ‘Rail-Ride’, projekt izgradnje biciklističke staze uz željezničku prugu. Ukupna vrijednost projekata je 47 milijuna kuna, od čega je 38.180.000 kuna sredstava EU.

– Sigurno će to doprinijeti razvoju poduzetništva na prostoru grada Velike Gorice, ali i biciklističkih staza na prostoru tri općine koje su potpisale ugovor. Suradnja Zagrebačke županije s Ministarstvom je izuzetno dobra. Dosad su potpisan projekti vrijedni preko 4 milijarde kuna. Siguran sam da će i u idućem vremenu, posebno kroz program oporavka, ali i kroz nove financijske omotnice, Zagrebačka županija zajedno sa svojim općinama i gradovima prijaviti značajan broj projekata, a veliki dio toga i realizirati – kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr