Prijava

Vaša prijava

Mobilni ured za prijavu šteta od potresa dolazi u Goricu, Kozjaču i Dubranec

[]

Na području Grada Velike Gorice bit će organizirani mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji će zaprimati i pružati pomoć građanima pri popunjavanju zahtjeva za obnovu potresom oštećenih objekata. Mobilni uredi posjetit će se tri lokacije – u Društvenom domu u Kozjači bit će u ponedjeljak, 26. travnja, od 9 do 17 sati; u Društvenom domu u Dubrancu u utorak, 27. travnja, od 9 do 17 sati; te na Trgu kralja Tomislava 6 u Velikoj Gorici u srijedu, 5. svibnja, od 9 do 17 sati.

Osnovna dokumentacija koju je potrebno ponijeti i priložiti zahtjevu su osobna iskaznica, naljepnica koju je objekt dobio nakon provedenog statičkog pregleda, dokaz da je oštećeni objekt postojeća građevina (npr. građevinska dozvola, rješenje o izvedenom stanju, uvjerenje o vremenu evidentiranja građevine izgrađene do 15. veljače 1968.) i dokaz o vlasništvu ili suvlasništvu (izvadak iz zemljišne knjige).

– Još jednom napominjemo kako prijava štete Gradu Velika Gorica na prijavnom obrascu nije isto što i podnošenje gore navedenog Zahtjeva, stoga svi građani koji imaju oštećenja na svojim objektima od potresa mogu pravo na financiranje obnove ostvariti podnošenjem navedenog Zahtjeva za obnovu potresom oštećenih objekata – napominju iz Grada Velike Gorice.