Prijava

Vaša prijava

Mihael Zmajlović predstavio plan za poljoprivredu: Jednim klikom do zdrave hrane

[]

SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović predstavio je danas na Tržnom centru u Velikoj Gorici svoj program vezan uz poljoprivredu. Budući da naša županija ima najviše mladih poljoprivrednika u Hrvatskoj, te više 14 tisuća obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, od čega je njih 1.431 u Velikoj Gorici, Zmajlović smatra da je poljoprivreda iznimno važna tema. Cilj njegovog programa ‘Županija kakvu trebam’ jest omogućiti građanima da jednim klikom dođu do zdrave hrane.

16.4.2021. Velika Gorica – Kandidat za župana Mihael Zmajlović predstavio program za povezivanje proizvođača zdrave hrane s krajnjim potrošačima. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Sadašnji problem je da su ti dobavni lanci jako dugački, ima puno posrednika, a hrana koja dugo putuje od polja do stola ne zadržava svoju kvalitetu. Mi želimo putem online platformi osigurati da taj put bude što kraći, da proizvođačima osiguramo da se bave onime u čemu su najbolji, a to je proizvodnja prane, a da se ne bave distribucijom jer im je često problem kako doći do potrošača. Na kućni prag proizvođača doći će kombi ili kamion po hranu koju su oni prethodno prodali tako da će platformu moći koristiti i stariji poljoprivrednici bez informatičkih znanja – objasnio je Zmajlović te dodao kako mu je želja uvesti i zdravu hranu u osnovne i srednje škole kojima je osnivač Županija.

Zmajlović je komentirao i Distributivni centar u Velikoj Gorici, za kojega kaže kako je neodrživ projekt kojeg Županija svake godine mora dokapitalizirati.

– Svake godine se moraju ‘krpati rupe’ s milijun ili dva kuna. Potrebna je njegova značajna reorganizacija, a upravo on može poslužiti kao servis ovoj online platformi distribucije zdrave hrane OPG-ova Zagrebačke županije – smatra Mihael Zmajlović.

16.4.2021. Velika Gorica – Kandidat za župana Mihael Zmajlović predstavio program za povezivanje proizvođača zdrave hrane s krajnjim potrošačima. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr


Obavijest o održavanju nastave od 19. travnja 2021.

Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici