Prijava

Vaša prijava

Poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili ekološku sliku grada

[]

Od malih nogu važno je kod djece razvijati dobre navike i svijest o očuvanju prirode. Bliži nam se Dan planeta Zemlje, 22.travnja i tim povodom poletarci i vučići Turopoljske udruge skauta “Tur” provjerili su jučer ekološku sliku svoga grada, odnosno sliku ekološke osviještenosti sugrađana.

-Djeca su razmijenila svoja iskustva u odvojenom sakupljanju i zbrinjavanju otpada na suvremen i ekološki prihvatljiv način te su uočila probleme s kojima se suočavamo u smislu onečišćenja i zaštite okoliša. Prošetali smo gradom Velikom Goricom i uočili kako se u našem gradu odvojeno sakuplja otpad, naučili što je recikliranje, a što oporaba, uočili načine sakupljanja otpada na kućnom pragu, u kvartovskim spremnicima, na zelenim otocima i u reciklažnom dvorištu, koje smo na kraju i obišli, te vidjeli mnogi prvi put u životu. Saznali smo što se u koji spremnik odlaže i u što se prerađuje sakupljena sirovina. – kažu iz Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Ovom su šetnjom iskazali svoju odgojnu, obrazovnu i ekološku odrednicu rada s djecom, građani su imali priliku to uočiti, a Turovci su bolje upoznali svoj grad.

Galerija fotografija:

Foto: Turopoljska udruga skauta “Tur”