Prijava

Vaša prijava

Neven Karas kandidat je za zamjenika gradonačelnika Krešimiru Ačkaru

[]

Koalicija HDZ-a, Stranke rada i solidarnosti-Bandić Milan 365, HSLS-a, HSU-a, i Nezavisne liste Stjepana Kožića danas je predstavila dosadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Nevena Karasa kao nezavisnog kandidata za zamjenika gradonačelnika grada Velike Gorice.

– Kada netko ima životopis poput Nevena Karasa, pitanje zašto sam ga odabrao za svoga zamjenika postaje suvišno. Neven je cijeli život aktivan u političkom, društvenom i sportskom životu ovog grada. Čovjek koji ne samo da živi u Velikoj Gorici, nego i živi naš grad. Vrstan pravnik, predavač na visokoškolskim ustanovama, jedan od osnivača Veleučilišta Velika Gorica. Nositelj jedine nezavisne liste u  povijesti grada Velike Gorice koja je uspjela ući u gradsko vijeće. Hrvatski branitelj, povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Veliku Goricu. Sve što sam naveo o Nevenu je važno, ali postoji nešto još važnije. O Nevenu Karasu u ovome gradu svatko govori s poštovanjem bez obzira na to čime se bavi, kojega su svjetonazora i kojoj političkoj opciji pripadaju – rekao je kandidat za gradonačelnika Krešimir Ačkar, te istaknuo kako je Karas dobio jednoglasnu potporu Gradskog odbora HDZ-a.

– Jedan od razloga zašto sam prihvatio kandidaturu za zamjenika gradonačelnika je što živim u Velikoj Gorici, i volim ovaj grad. Drugi razlog je što želim biti aktivni sudionik, a ne pasivni promatrač ili kritičar uz kavicu jer želim sudjelovati u tome da se Velika Gorica još više unaprijedi i postane još više poželjno mjesto za stanovanje. Glavni razlog zbog kojeg sam prihvatio prijedlog je taj što je kandidat za gradonačelnika Krešo kojeg sam upoznao prije pet, šest godina, a intenzivno surađujemo posljednje četiri godine i usudim se reći da smo kliknuli na prvu. Kod Kreše me najviše impresionirao njegov entuzijazam, neposrednost, pošten pristup prema svima, i uvjeren sam njegovo osobno poštenje, njegov britak um, ali najviše njegova socijalna osjetljivost, odnosno spremnost da pomogne onima kojima je najteže i da razumije malog čovjeka. Smatram da se dokazao u ova četiri mjeseca koliko je na čelu grada, te da je time pokazao kakav će gradonačelnik biti – rekao je Karas, te istaknuo da su osim Ačkara na njega utjecali i predstavnici stranaka koje osim HDZ-a podržavaju njihovu kandidaturu.