Prijava

Vaša prijava

Antonella oslikava odbačene knjige s ulice, u Galženici će vam pokazati kako

[]

“Lutajuća knjiga” naziv je interaktivnog kreativno-likovnog druženja koje je, u povodu Dana Pučkog otvorenog učilišta, pripremila Galerija Galženica. U petak u 11 sati svoj projekt oslikavanja odbačenih knjiga prezentirat će ulična umjetnica Antonella Šantek.

– Prolazeći ulicama Zagreba možda vam je pogled pao i na radove ulične umjetnice i kreativke Antonelle Šantek! Kao dio projekta “Lutajuća knjiga” oslikava stare i odbačene knjige s ulice i vraća ih, u obliku malih poruka vedrine, svima koji ih uspiju otkriti u raznim zakutcima grada. Nešto novo, urbano, drugačije za sve ljubitelje knjiga. Ako ih do sada niste uspjeli uhvatiti na zagrebačkim ulicama, možete ih vidjeti uživo, te se upoznati sa procesom izrade vlastitih “ljubavnih pisama svijetu”, cilj je druženje, upoznavanje sa vlastitim kreativnim radom, te ponijeti svoj rad/dar kući i dobar osjećaj koji još dugo ostaje – najavili su iz Galerije Galženica.

Antonella Šantek rođena je u Velikoj Gorici, a živi u Zagrebu. Posljednjih deset godina crta i slika, a njezino stvaralaštvo zaokuplja ljubav prema životu, ljudima, prirodi, knjigama i kazalištu. Sudjelovala je na brojnim grupnim alternativnim izložbama i projektima. Također, 2014. je s Milom Mrvaljem, nekadašnjim beskućnikom kojeg je upoznala na ulici, osnovala humanitarnu udrugu ‘Fajter’, za pomoć beskućnicima. Udruga organizira ture po Zagrebu ‘Invisible Zagreb’ , koji je postao dio službenog programa Turističke zajednice grada Zagreba te objavljuje umjetnički časopis koji obuhvaća aktivnost ‘umjetnost u svrhu humanosti i podizanja tolerancije’ koje okuplja mlade i poznate umjetnike.

– Svi zainteresirani koji bi voljeli sudjelovati u ovom kreativnom procesu, dođite na Svjetski dan knjige i zabavite se s ovom mladom umjetnicom. Zbog epidemioloških mjera svoj dolazak najavite na e-mail: antonella.santek@gmail.com – dodaju iz Galerije Galženica.