Prijava

Vaša prijava

Do kraja lipnja više od polovice procijepljenih stanovnika Zagrebačke županije

[]

Županijski zavod za javno zdravstvo kaže kako se cijepljenje u svih devet gradova županije odvija bez gužve i bez čekanja, a na posebno organiziranim punktovima tijekom subote planira se Pfizerom procijepiti oko 7.700 stanovnika pri čemu će njih 4.500 dobiti drugu, a 3.200 prvu dozu cjepiva.

– Zadovoljni smo jer ćemo danas do kraja dana imati oko 90 posto procijepljene populacije starije od 65 godina i onih s kroničnim bolestima – kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je obišao punktove u Zaprešiću i Velikoj Gorici.

Ako gledamo ukupan broj stanovnika do sada je u Zagrebačkoj županiji procijepljeno 18,61% posto građana. “To nije dovoljno, no to su količine koje imamo”, pojasnio je Kožić te najavio kako će do kraja lipnja Županiji biti isporučeno još oko 160 tisuća doza cjepiva čime bi se broj procijepljenog stanovništva popeo na više od polovice žitelja Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije najavio je novu fazu cijepljenja radno sposobnog stanovništva i to po prioritetnim skupinama: policija, carinici, djelatnici turističkog i obrazovnog sektora itd.

– Već sada mogu najaviti 8. i 15. svibnja cijepljenje najmanje 20.000 ljudi na posebno organiziranim punktovima, ali i intenziviranje cijepljenja u dnevnim ambulantama u domovima zdravlja – rekao je Šunjić izrazivši zadovoljstvo što je interes stanovnika Zagrebačke županije za cijepljenje velik.

Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića te Ervin Kolarec zamjenik gradonačelnika Velike Gorice svaki na svom punktu zahvalili su se zdravstvenim djelatnicima, te pripadnicima civilne zaštite i javnih službi koji osiguravaju da cijepljenje prođe besprijekorno, a posebice stanovnicima na odgovornom ponašanju i dolasku na vrijeme čim je izbjegnuto stvaranje nepotrebnih gužvi.


Masovno cijepljenje protiv Covid-19 – 24.04.2021.