Prijava

Vaša prijava

Jači i od nepravde! Hrabra Gorica sredila “lokose” za prekid loše serije

[]

Veliku, veliku, ogromnu pobjedu izborili su nogometaši Gorice ove subotnje večeri na svom stadionu. Pokazali su kvalitetu, ali prije svega karakter i “konjske” živce, jer ono što je pokušao izvesti sudac Damir Batinić trebalo je podnijeti… Najvažnije, osječki sudac nije uspio oduzeti Gorici pobjedu, prvu nakon sedam utakmica u prvenstvu, izuzetno važnu za povratak izgubljenog samopouzdanja.

– Volio bih da jednom konačno prvi zabijemo gol – poželio je trener Siniša Oreščanin uoči utakmice, a želju mu je ostvario Jiloan Hamad već u petoj minuti.

U atraktivan solo prodor otišao je Cheick Keita, nanizao nekoliko igrača pa izborio prekršaj za slobodni udarac na 20-ak metara, iskosa slijeva, a loptu je namjestio Hamad. Pucao je preko živog zida, no golman Hendija mogao je samo ugurati loptu u mrežu.

Krenula je nakon toga mirna utakmica, u kojoj je Gorica dominirala i tražila svoju šansu, a onda se dogodila velika pogreška za povratak na početak. Keita je vratio loptu Ivanu Baniću, on je nije uspio smiriti kako je zamislio i Lukas Kačavenda došao je u pritisak. Banić je promašio loptu, umjesto toga pogodio je igrača Lokomotive po nozi i sudac Batinić pokazao je na kazneni udarac, kojeg je realizirao Josip Pivarić.

Nije Gorica ušla u paniku nakon ove pogreške, pa je samo devet minuta poslije ponovno povela. Hrvoje Babec je ovoga puta asistirao glavom, nakon jedne “svijeće”, a Ognjen Mudrinski je majstorski, vrhom kopačke poslao loptu u mrežu.

I sve od te 28. minute pa do četvrte minute sudačke nadoknade. Lokomotiva je krenula u juriš, Gorica je uzela loptu, već je isteklo tri minute sudačke nadoknade, kad je lopta došla do Mudrinskog na centru. Blizu njega bio je samo jedan igrač Lokomotive, ali i nadolazeći Josip Mitrović. Taman je Mudri zamahnuo da će mu dati loptu u čistu šansu, matnu situaciju, kad je sudac Batinić – označio kraj?! Na tu nevjerojatnu odluku reagirao je Matthew Steenvoorden, zbog čega mu je Batinić pokazao žuti karton, što će se kasnije pokazati vrlo važnim…

Od starta drugog poluvremena krenula je Gorica po novi gol, a do njega je i došla u 53. minuti. Ognjen Mudrinski ovoga je puta bio asistent, pronašao je Darija Špikića na lijevoj strani, a Špika je prebacio loptu na lijevu nogu i pogodio suprotnu malu mrežicu.

A onda je, samo dvije minute poslije, na scenu opet stupio Damir Batinić. Pivarić je nakon nabacivanja pucao glavom, s pola metra udaljenosti pogodio Steenvoordena u ruku, a Batinić je nakon pregledavanja VAR-a dosudio novi penal i dao drugi žuti Steenvoordenu?! Prvi se, podsjećamo, dogodio u onoj situaciji na kraju poluvremena, pa je ovo značilo da će Gorica zadnjih pola sata provesti s igračem manje. I s golom viška, jer Pivarić je i drugi put zabio s bijele točke.

Međutim, Gorica je bila hrabra, karakterna, jača i od nepravde, a kao nagrada je stigao drugi Špikićev gol u 74. minuti, za konačnih 4-2. Špika je “izveo Lovrića”, zabio u njegovu stiglu, s lijevog ruba šesnaesterca u suprotne rašlje!

I tu je bio kraj. Pokušala je napasti Lokomotiva do kraja, no nije mogla do gola, pa je niz bez pobjede konačno prekinut. Nakon svega i, u ovom slučaju, unatoč svemu.

Puno će to značiti Goričanima uoči polufinala Kupa, koji ih čeka već u srijedu na Makismiru. S druge strane bit će, naravno, Dinamo…

GORICA – LOKOMOTIVA 4-2
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Ivan Janić (Ilok) i Kristijan Novosel (Gat). Četvrti sudac: Andrej Burilo (Osijek). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Miro Grgić (Osijek).
STRIJELCI: 1-0 Hamad (5), 1-1 Pivarić (19-11m), 2-1 Mudrinski (28), 3-1 Špikić (53), 3-2 Pivarić (58-11m), 4-2 Špikić (74)
GORICA: Banić – Musa, Steenvoorden, Jovičić, Keita – Babec, Junior – Hamad, Mitrović (od 62. Matar), Špikić (od 75. Dvorneković) – Mudrinski (od 60. Moro). Trener Siniša Oreščanin.
LOKOMOTIVA: Hendija – Cipetić, Papadopoulos, Lešković, Marković (od 70. Bonansea) – Kačavenda, Cokaj (od 70. Kallaku), Maleš, Pivarić – Hadžić (od 26. Chaija), Šimić. Trener Samir Toplak.
ŽUTI KARTONI: Steenvoorden, Hamad, Matar (Gorica), Cokaj, Lešković (Lokomotiva)
CRVENI KARTONI: Steenvoorden (Gorica), Bonansea (Lokomotiva)