Prijava

Vaša prijava

Otvoren natječaj za književnu nagradu Albatros 2021.

[]

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica otvorilo je natječaj za književnu nagradu “Albatros”, utemeljenu s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti. Pobjednika natječaja očekuje novčana nagrada od 5.000 kuna, diploma te tiskanje nagrađene knjige.

Autori na natječaj mogu prijaviti roman, poeziju, zbirku kratkih priča, dramsko djelo, zbirku priča za djecu, zbirku pjesama za djecu, slikovnicu ili pak djelo zavičajne tematike s područja Velike Gorice ili Zagrebačke županije: roman, zbirku kratkih priča ii zbirku pjesama.

Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima. Natječaj je namijenjen neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga i koji nisu dobitnici književnih nagrada. Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. listopada, a nagrađena knjiga će izaći iz tiska u prosincu ove godine. Ostale informacije o književnom natječaju Albatros dostupne su na stranici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.