Prijava

Vaša prijava

Grad objavio tri javna poziva kojima je cilj potaknuti korištenje obnovljivih izvora energije

[]

Grad Velika Gorica je objavio tri javna poziva kojima žele potaknuti energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije. Cilj ovih poziva je potaknuti korištenje obnovljivih izvora energije kojima će se smanjiti potrošnja energije, potaknuti korištenje obnovljivih izvora energije, utjecati na smanjenje emisija CO2 u atmosferu te smanjiti mjesečne troškove za energente čime se izravno utječe na poboljšanje kvalitete života.

Prvi od tri poziva je javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Velike Gorice u 2021. godini. Bespovratna sredstva za ovu namjenu mogu dobiti građani koji su se prijavili na javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća koji je 25. lipnja 2020. godine objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Makimalan iznos sufinanciranja po ovom javnom pozivu je 8.000 kuna.

Građani se mogu javiti i na javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju. Predmet ovog poziva je dodjela bespovratnih sredstava za sufinanciranje vlastitog učešća za ugradnju nove fotonaponske elektrane za proizvodnje električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju u samostalnom ili mrežnom radu na postojeće obiteljske kuće, za građane Velike Gorice koji su se prijavili na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ili na natječaj Zagrebačke županije. Maksimalni iznos gradske potpore za ovu namjenu je 7.000 kuna po prijavitelju.

U sklopu javnog poziva za sufinanciranje zamjene neučinkovitih ložišta za obiteljske kuće sa dizalicama topline tijekom 2021. godine, Grad će sufinancirati korisnicima ugradnju dizalica topline sa maksimalno 40 posto opravdanih troškova, do maksimalnog iznosa od 25 tisuća kuna po prijavitelju, ukoliko isti nisu prijavili na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za ugradnju dizalica topline. Ipak, sredstva za ovu namjenu mogu dobiti i oni koji su se prijavili na poziv Fonda, ali u tom slučaju, Grad će sufinancirati vlastito učešće korisnika za ugradnju dizalica topline sa maksimalno 10 posto opravdanih troškova, do maksimalnog iznosa od 10 tisuća kuna po prijavitelju.