Prijava

Vaša prijava

Ivo Jelušić o stanju Tržnog centra: Ovog nema ni u Mrduši Donjoj!

[]

Kandidat za gradonačelnika Velike Gorice koalicije SDP-HSS-GLAS Ivo Jelušić održao je u utorak konferenciju za medije na kojoj je komentirao stanje goričkog Tržnog centra. Kaže kako je zgoržen izgledom objekta koji se nalazi u središtu grada.

– Pogledajte ovaj tržni centar, ovoga nema ni u Mrduši Donjoj! Ovo ruglo, ovaj rijetki primjer nečistoće i neurednosti, ovo se nalazi u šestom po veličini gradu u Hrvatskoj – kazao je i konstatirao kako je za to odgovoran gorički HDZ.

– Upropastili su komunalno poduzeće Velkom, ovaj tržni centar, sada projekt aglomeracije i izgradnju pročistača…Dokle? I zašto? – kaže Jelušić te nadodaje da će takvo stanje biti dok su god na vlasti i dok im 15 do 20 posto građana na izborima daje povjerenje da mogu raditi što hoće.

– A većina njih, 80 posto, to mirno promatra, šuti ili gunđa u sebi, a dobrom dijelu njih je teško izaći na izbore i reći dosta – dosta je toga i dosta je vas! Slika govori više od riječi – pogledajte, poslikajte i recite da li bi itko ovo želio imati u svom dvorištu? A mi to imamo u centru svoga grada, ovdje kupujemo meso, ribu, kruh i ostalu hranu. Gledamo to svaki dan i Boga molimo da se ne zarazimo od ove nečistoće – rekao je kandidat za gradonačelnika.

– HDZ-ova vlast ovaj je objekat predala u ruke privatnika i on njim upravlja, kako na štetu vlasnika nekih prostora koji su to pošteno platili, tako i na štetu najmoprimaca, obrtnika kojima je to iznajmljeno i koji to pošteno plaćaju iako nemaju ni grijanja zimi, a plaćaju 11 kuna mjesečno po kvadratu za održavanje i čišćenje. HDZ-ova vlast sa svojim trabantima predala je to privatniku i ne daj Bože da bi ga ikada priupitali kako time upravlja, čisti li to, je li to opasno po zdravlje građana i ljudi koji tu rade. Postavljam pitanje aktualnom obnašatelju dužnosti: Jeste li ikada otkad ste na vlasti iskoristili svoje ovlasti da zaštitite zdravlje i interes građana? Jeste li ikada tražili da se ovaj prostor dovede u red i iole pristojno stanje? Jeste li pozvali sanitarnu inspekciju, ako vi ne želite, da natjera vlasnika ovog prostora da ga očisti i uredi? Sigurno niste i sigurno nećete! – konstatirao je Ivo Jelušić i obećao kako će on to napraviti te uvesti red, kako u Tržni centar, tako i u grad.