Prijava

Vaša prijava

Gorica, ti to možeš! Utakmica za pamćenje, neka takav bude i rasplet…

[]

Najveća ikad!

U ovu rečeničnu formu, u ove dvije riječi, zapravo stane sve što se odnosi na utakmicu koja će biti odigrana u srijedu od 18 sati na stadionu u Maksimiru. U trenucima dok su nogometaši Gorice na čudesnom trećemu mjestu u prvenstvu, usred žestoke borbe da tamo i ostanu na kraju balade, stiže utakmica kakvu ovaj klub nikad nije igrao.

Stiže polufinale Kupa Hrvatske.

Najveća je to utakmica koju je Gorica odigrala u nepunih 12 godina svoga postojanja, najvažnija u povijesti turopoljskog nogometa, a dodatnu težinu donosi to što se finale igra ovdje, u Velikoj Gorici, na našem stadionu. Ili, kako bi to dodatno pojasnio trener Siniša Oreščanin…

– Ovo je za nas najveća, najlakša i najljepša utakmica!

I tako bi je nekako doista trebalo i doživljavati. Gorica je ulaskom među četiri najbolja u Kupu napravili dosad nezabilježen uspjeh, a svaki sljedeći korak je čista premija, nagrada za sve u klubu i oko njega. Pogotovo s obzirom na to da je protivnik najjači mogući, da se igra u gostima, da će Gorica biti bez “pola momčadi”, jer opet nema ni Suka, ni Lovrića, ni Kalika, a ovoga puta ni Steenvoordena.

– Naviknuli smo se već na brojne izostanke, iako je činjenica da nam je trebalo vremena da u tome uspijemo. Vodimo se onom da se bez onih kojih nema može i mora, imamo svoj plan i ideju, pa u Maksimir odlazimo s optimizmom i vjerom u sebe. Igra se jedna utakmica, Dinamo je u njoj siguro favorit, ali znamo da je u jednoj utakmici uvijek sve moguće – istaknuo je trener Oreščanin, koji ima jednu osnovnu želju:

– Volio bih da moji igrači uživaju u ovoj utakmici! Pobjeda protiv Lokomotive došla je u pravi trenutak, konačno smo i malo zapjevali u svlačionici, i nadam se da ćemo nastaviti u sličnom stilu. Nema potrebe da budemo u grču ili bilo kakvom strahu, ovo je doista utakmica za uživanje. Želim da pokušamo odigrati svoju najbolju partiju, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.

Dinamo je ušao u završnicu sezone u kojoj je ostvario najveći europski uspjeh još od legendarne 1967. godine, ima momčad prepunu reprezentativaca i vrhunskih igrača, a trener Six će reći kako “u posljednje vrijeme igraju još bolje nego ranije, više ne toliko individualno, što znači da kolega Krznar radi jako dobar posao”. I zbog svega toga je logično reći da je Dinamo veliki favorit na svom terenu, bez obzira na nagomilani umor i nekoliko “načetih” igrača.

Takvih ima i u Gorici, no ovo nije utakmica u kojoj itko za to mari. Ovo je utakmica koja se igra i s “pola noge”. Pogotovo ako si dio kluba iz svoga grada, kluba s kojim si prošao treću i drugu ligu, da bi u proljeće 2021. došao do ovakve utakmice. Sve to prošao je, naravno, Matija Dvorneković…

– Iskreno, nisam o ovoj utakmici razmišljao na taj način, pripremam se za nju kao za svaku drugu, i ja i svi moji suigrači, ali naravno da smo svjesni što nas čeka. Naravno da se ni slučajno nećemo unaprijed predati, da ćemo pokušati dati sve što možemo i da ćemo vjerovati u sebe – kaže Ninja.

Kad se svemu ovome doda i podatak da je Gorica iz 11 prethodnih pokušaja izvukla samo jedan remi i deset poraza od Dinama, sve se idealno slaže. Ovo je idealno vrijeme, idealan trenutak za prekid jednog takvog niza.

– Nekako vjerujem u zakon velikih brojeva, kojega sam se uvijek bojao uoči sudara s Rijekom, znajući da ih ne možemo vječno pobježivati, a isto tako i sad vjerujem u te velike brojeve. Je, bilo bi lijepo to prekinuti baš ove srijede u Maksimiru… – zaključio je Dvorneković.

Bilo bi, točnije, fenomenalno to prekinuti upravo danas, upravo u Maksimiru, baš u polufinalu Kupa koje vodi u “naše” finale. Bilo bi čudesno, predivno, prekrasno, nezaboravno.

Ajmo, Gorica, ti to možeš!