Prijava

Vaša prijava

Druga zaredom! Špikić i Mitrović sredili Istru na Drosini

[]

Nije bilo lako igrati, nije bilo lako ni gledati, ali Gorica je ove nedjelje u Puli odradila posao. Na terenu na kojem nije slavila već 891 dan, od studenog 2018. godine, naša je momčad pobijedila Istru 1961, uzela tri boda i odvojila se od četvrtoplasirane Rijeke na četiri boda prednosti. Ponovo je zabio Špikić, ponovno su upalile izmjene, ponovno je Gorica bila čvrsta, borbena i dovoljno efikasna za novu izvedbu one “imamo bekove, imamo halfove…”

Oprezno i bez previše rizika i jedni i drugi su krenuli u ovu obostrano važnu utakmicu. Nešto više loptu je u tom otvaranju držala Gorica, ali nije to sve skupa izgledalo posebno opasno i konkretno po gol domaćina. S druge strane, Istra je čekala svoju šansu i jako brzo stvarala kudikamo izglednije situacije. Posebno je opasan bio Japanac Taichi Hara, koji se našao u dvije neugodne situacije, no dojam je ipak bio da Gorica kontrolira zbivanja na terenu.

Tražila je usput gorička navala i način kako probiti blok Istre, tražila je taj način i klupa, a na kraju je zajedno i pronađen. Tek koji trenutak nakon što je Dario Špikić s lijeve otišao na desnu stranu, a Jiloan Hamad s desne na lijevu, dogodio se trenutak odluke. Igrala se u tim trenucima 41. minuta, Hamad je primio loptu uz lijevu aut-liniju, poslao loptu na drugu stativu, a tamo je s desnoga krila uletio Špikić. I uspio loptu ugurati u gol za važno, pravovremeno vodstvo. I, usput rečeno, zabio već četvrti gol u posljednje tri utakmice.

U nastavku je domaćin odmah jurnuo, napadač Špoljarić zamijenio je braniča Joaa Silvu, a na samom terenu bilo je – svega. I nervoze, i prilika na obje strane, i faza utakmice u kojima se malo toga događalo… Najvažnije od svega, Gorica je prilično uvjerljivo čuvala minimalno vodstvo, djelujući kao da Istra ne bi zabila gol da se igra tri dana, ali cijelo se vrijeme čekao taj drugi gol, koji bi sve i definitivno riješio.

Stigao je tek u sudačkoj nadoknadi, kad je Matija Dvorneković odigrao za Juricu Pršira, ovaj prebacio do Sylvanusa Nimelyja, a on vratio za Josipa Mitrovića u sredinu. Zavrtio je Mitar svog čuvara praktički u mjestu, pucao i pogodio ispod noge odličnoga golmana Istre Ivana Lučića. I priči je tu bio kraj. Preostalo je još otpjevati pobjedničku pjesmu u svlačionici, spakirati stvari i vratiti se kući.

Vremena za predah nema previše, već u petak na Gradski stadion stiže Osijek. Pa se onda ide na Poljud, dočekuje Dinamo i prvenstvo završava gostovanjem kod Rijeke na Rujevici…

ISTRA 1961 – GORICA 0-2
PULA Stadion Aldo Drosina. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Alen Jakšić (Solin) i Vice Vidović (Split). Četvrti sudac: Jakov Titlić (Hrvace). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 0-1 Špikić (42), 0-2 Mitrović (90+3)
ISTRA 1961: Lučić – Šutalo, Tomašević, Joao Silva (od 46. Špoljarić) – Hujber, Blagojević (od 82. Lončar), Ivančić (od 68. Levitt), Sergi – Gržan, Vuk (od 68. Bande) – Hara. Trener Danijel Jumić.
GORICA: Banić – Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec, Junior – Hamad (od 90. Pršir), Delfi (od 52. Dvorneković), Špikić (od 68 Mitrović) – Mudrinski (od 68. Nimely). Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Joao Silva, Hujber, Lončar, Tomašević (Istra 1961), Junior, Delfi, Babec (Gorica)
CRVENI KARTONI: Hujber (Istra 1961)