Prijava

Vaša prijava

Jelačiću posjed lopte, Strmcu bodovi

[]

Što ti je nogomet! Miješale su se emocije nakon prvenstvene utakmice 25. kola Jedinstvene županijske lige u Bedenici. Jelačić je stigao Strmcu kao favorit, ali u podsvijesti je nekako pozivalo na oprez. Ne tako davno Jelačić je poražen od zadnje Sloge u Križu koja do tada nije imala pobjedu u tekućem prvenstvu. Treneru Stefanu Rajić nije išla na ruku ni činjenica da nije mogao računati na standardne Sabljaka, Mihanovića i Rovišana. Sve se još više zakompliciralo nakon samo 30-tak sekundi igre.

Tijekom čitave utakmice vrlo dobar sudac Matija Pajvot iz Vrbovca (na istoj razini bili su i pomoćnici) morao je zarana pokazati na kazneni udarac za Strmec.

Čistu loptu u nogama, sam kao duh, imao je stasiti i inače vrlo dobar desni stoper Josip Matić. Želio je odigrati još više desno za bočnog Prizmića ali domaći su ga pročitali i presjekli loptu za direktan napad na kazneni prostor Jelačića. Bilo je još nespretnosti u obrani gostiju iz Vukovine da bi na kraju napadač Strmca bio srušen za najstrožu kaznu. Loptu je uzeo iskusni Željko Bedeković (38 godina) te loptu opalio nisko u svoju lijevu stranu a vratara Sakača poslao u suprotni kut i bilo je 1:0. Trener Rajić umirivao je svoje igrače vjerujući u brzo izjednačenje rezultata. I počela je gotovo totalna dominacija Jelačića, a na kraju utakmice netko je spomenuo da su gosti možda imali posjed lopte i osamdest postom, a domaći ostatak. Ali to nije ništa vrijedilo. Trener Strmca super iskusni Miroslav Vuksanić zatvorio je prilaze svojim vratima gustom formacijom na 30 metara, a onda se čekala kontra.

Igrač utakmice Željko Bedeković

Strmcem je kormilario neumorni vezist Željko Bedeković, a njegovi slobodnjaci i korneri bili su zaista opasni. Dva puta je vratar Sakač morao čupati lopte ispod grede i izbacivati u korner. Igrom Jelačića ravnao je pak također kapetan Mateo Nikić kojeg je nakon utakmice posebno pohvalio domaći strateg Vuksanić (u mladosti prvoligaški španer iz Zagreba). Vukovinski Puyol pokrivao je čitav teren, dijelio lopte, driblao, pucao, ali Jelačiću nije bilo suđeno zabiti.

Mateo Nikić najbolji kod Jelačića

U 83. minuti kod Jelačića u igru je morao i legendarni Joža Matejčić ali ništa nije pomoglo. Kad se na početku zamjeriš lopti, teško se to kasnije ispravlja. Ne samo da Jelačić nije zabio več je primio i drugi. Kombinacija i kontra Strmca u 90. minuti išla je s desna da bi na kraju Matič definitivno postao tragičar i zabio svojem Sakaču za konačnih 2:0. Priliku za popravni Jelačić ima već u srijedu kada u 26. kolu u Vukovinu stiže Turopoljac iz susjednog Kuča. Za kraj zanimljivost. Na pokušaj komentiranja nedostataka u igri Jelačića, predsjednik Saša Matejčić nije dao na svoje igrače i trenera.

– Dečki su željeli ali jednostavno nije išlo. To je sport, to je nogomet. Dogode se takvi dani ali mi idemo dalje. Već razmišljamo o srijedi – kazao je Saša.

STRMEC 2
JELAČIĆ (V) 0

BEDENICA ŠRC Čret. Igrano 2. svibnja 2021. od 17.00 sati. Sudac: Matija Pajvot 7 (Vrbovec). Pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Ivan Bukovčan (Cubinec). Delegat: Tomislav Jurić (Nova Kapela).

STRIJELCI: 1:0-Bedeković (2-11m), 2:0-Matić (90-a.g.)

STRMEC: Plantić 7, Mrazović 7, Vuk 7, Baček 7, Kranjec 7 (od 90. Krofak-), K. Šilinić 6 (od 46. Bobinec 6,5), Bičak 7 (od 90. Kuzmić-), Bedeković 8, H. Šilinić 6,5 (od 80. Brući-), M. Šilinić 7, Trcak 7. Trener: Miroslav Vuksanić 7,5

JELAČIĆ VUKOVINA: Sakač 6, Prizmić 6, Matić 5,5, Ćumpek 5,5, Memić 5,5 (od 70. Karaula-), M. Nikić 7, Smolković 6 (od 83. J. Matejčić-), Krasnić 5,5 (od 70. Sremić-), Smok 5,5, Harambašić 5,5, Miletić 6 (od 70. M. Rajić-). Trener: Stefan Rajić 5,5

IGRAČ UTAKMICE: Željko Bedeković