Prijava

Vaša prijava

Započela je dugoočekivana rekonstrukcija Tomaševićeve ulice

[]

Započela je rekonstrukcija Ulice Stjepana Tomaševića koja obuhvaća izgradnju kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini od 232 metra i širine kolnika 6 metara s jednostranom pješačkom stazom širine 1,25-3,00 m s južne strane, te zaštitnog zelenog pojasa sa sjeverne strane. Pješačka staza odvojena je od kolnika uzdignutim betonskim rubnjakom. Duž trase sa sjeverne i južne strane kolnika predviđena su parkirališta za parkiranje vozila. Ukupno je projektirano 48 parkirališnih mjesta od kojih su 3 parkirališna mjesta za osobe sa invaliditetom. U sklopu radova bit će riješena i odvodnja prometnice, a VG vodoopskrba će napraviti i zamjenu postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda u Tomaševićevoj ulici sa kućnim priključcima. Vrijednost radova je 3.135.000 kuna.

Krešimir Ačkar

– Zadovoljan sam početkom radova i činjenicom da nastavljamo s uređenjem naših prometnica kako u centru tako i u ruralnom dijelu našega grada. Briga o sigurnosti sudionika prometa i uređenje prometnica jedan su od prioriteta mog upravljanja gradom i mogu samo najaviti da ćemo s tom praksom nastaviti i dalje – izjavio je prilikom obilaska radova obnašatelj dužnosti gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Dodatno će biti napravljena sanacija kolničke konstrukcije u dužini od 90 metara ulice koja vodi prema dječjem vrtiću uz sanaciju pješačke staze u dužini od 80 metara. Na zahtjev stanara na kolniku će se ugraditi ploha za smirivanje prometa.

Tomaševićeva ulica