Prijava

Vaša prijava

Područna knjižnica Galženica domaćin izložbe Dječjeg vrtića Ciciban

[]

U izlogu Područne knjižnice Galženice do 16. svibnja 2021. bit će izloženi prikazi projekata i aktivnosti koje se provode u odgojnim skupinama Dječjeg vrtića Ciciban.

Na prijedlog Ministarstva kulture i medija,  godina 2021. proglašena je Godinom čitanja, a poticanje djetetovih predčitalačkih vještina i važnosti kulture čitanja knjiga jedan je od važnih ciljeva odgojno-obrazovnog rada u ustanovama ranog i predškolskog odgoja. Brojna su istraživanja pokazala da se djeca kojoj se priča i čita od najranije dobi brže razvijaju, zainteresiranija su za okolinu, brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji s drugima, razvijaju predčitalačke vještine, spremnija su za samostalno čitanje.

-Na izložbi su prikazane razne aktivnosti poput ilustriranja i osmišljavanja teksta za vlastitu slikovnicu, dramatizacije priča, formiranja kutića knjižnice u sobi dnevnog boravka, provedbe projekta „Priče za zdravo biće“, poticanja predčitalačkih vještina kroz Montessori vježbe, pričanja priča iz čarobne vrećice, izrade vlastite eko slikovnice od recikliranog papira –  sve navedene aktivnosti samo su mali djelić poticaja koje odgojitelji u svome radu koriste kako bi pridonijele dječjoj motivaciji za samostalno čitanje i uživanje u knjizi. – kažu iz knjižnice.

Izložbu su pripremile odgojiteljice devet odgojnih skupina Dječjeg vrtića Ciciban (Krijesnice, Leptirići, Slonići, Zečići, Biseri, Perlice, Lavići, Sunčeki i Zvjezdice).