Prijava

Vaša prijava

FOTO Krešimir Ačkar predstavio listu za Gradsko vijeće: Svatko od njih predstavlja jednu lijepu velikogoričku priču

[]

Koalicija predvođena HDZ-om, a koju čine još i Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Stjepan Kožić – nezavisna lista, Hrvatska stranka umirovljenika te Hrvatska socijalno-liberalna stranka, predstavila je u srijedu u Parku dr. Franje Tuđmana kandidate na listi za Gradsko vijeće Grada Velike Gorice na predstojećim lokalnim izborima.

Nositelj liste je aktualni v.d. gradonačelnika i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice Krešimir Ačkar, a nakon njega na listi su redom: Ivan Rak, Jurica Mihalj, Zvonko Kunić, Lana Krunić, Anri Targuš, Tomislav Lukšić, Tajana Amšel Zelenika, Juraj Odrčić, Dalibor Mrakovčić, Milivoj Dijanežević, Marjana Kuliš, Darko Bekić, Mario Cvitan, Mislav Krvavica, Mihael Grdenić, Vedran Zobec, Mateja Kalisar, Stjepan Kovačević, Zlatko Turković, Stipo Duvnjak, Zlata Filipović, Ivana Belošević, Tomislav Krešimir Hubak, Slavko Perković, Mario Golubić i Nenad Črnko.

5.5.2021. Velika Gorica – Predstavljanje kandidata za Gradsko vijeće koalicije HDZ-BM365-SKNL-HSU-HSLS. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Osim što je predstavio imena na listi za Gradsko vijeće, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika je predstavio i svoj program s kojim će, istaknuo je, u naredne četiri godine učiniti Veliku Goricu najpoželjnijim gradom za život u Republici Hrvatskoj. U programu je besplatan vrtić, mjesto u vrtiću za svu djecu, medicinski centar, povećanje kapaciteta sportskih dvorana kako bi se zadovoljile potrebe svih sugrađana koji se bave sportom, a posebno se to odnosi na djecu s invaliditetom. Osim toga, naglasio je i kako želi da svako goričko naselje ima nogostup, a u planu je i dovršetak izgradnje komunalne infrastrukture na području grada. Jedan od prioriteta Ačkaru će biti i rješavanje problema javnog prijevoza, zbog čega je već pokrenuo projekt nove organizacije gradskog prijevoza te uvođenje kružnih linija koje će bolje povezati okolna naselja i Veliku Goricu, a građanima omogućiti lakši pristup željezničkom kolodvoru. U pripremi je i projekt subvencioniranog doma za umirovljenike, a u tijeku je i rješavanje problema skupog grijanja u našem gradu.

– Veliku Goricu vidim kao obiteljski grad koji će omogućiti svakom djetetu mjesto u vrtiću, mladima visokoškolsko obrazovanje, svakom građaninu kvalitetnu medicinsku skrb, našim roditeljima sve ono što je potrebno za dostojanstvenu starost. Vidim Goricu kao socijalno osjetljiv grad koji poznaje i brine se o potrebama svakog običnog čovjeka. Svako naselje, svaki kvart, svaki dio grada ima potrebe koje su specifične. Zato ću nastaviti svakodnevno biti s vama na terenu, rješavati vaše probleme i odgovarati an vaše potrebe. Na tim ciljevima temelji se i moj program za sljedeći mandat. Za ostvarenje tog programa bit će potrebna kvalitetna suradnja i sa Gradskim vijećem Grada Velike Gorice. Zbog toga sam na listi okupio ljude koji istinski žive i vole Veliku Goricu, ljude koji su se u našem Turopolju i Velikoj Gorici već dokazali svojim društvenim djelovanjem, ljude koje Velikogoričani dobro poznaju. Svatko od njih predstavlja jednu lijepu velikogoričku priču. Nastavljamo zajedno dalje. Srcem za Goricu – kazao je Ačkar.

Na predstavljanju kandidata okupljenima se obratio i kandidat za zamjenika gradonačelnika Neven Karas. Izrazio je zadovoljstvo zbog izbora kandidata te dodao kako mu je čast što može biti dio ove ekipe.

– Ovdje su ljudi koji su predstavnici pet stranaka, ima i nestranačkih kandidata i to sve govori o političkoj i društvenoj širini ove liste, a o kvaliteti ove liste dovoljno govore njihova imena i prezimena. Krešo je imao viziju i hrabrost te je, po meni, odabrao najbolju listu – rekao je Neven Karas.

 

Galerija fotografija