Prijava

Vaša prijava

Osijek u petak na Gradskom stadionu, HAŠK dan kasnije na SRC Udarnik

[]

Dolazeći nogometni vikend traje od petka 7. do nedjelje 9. svibnja. Na scenu u petak prva stupa Gorica. Do kraja još su četiri runde a na rasporedu je takozvana velika četvorka našeg prvoligaškog nogomet. Prvi je na redu Osijek na stadionu u Velikoj Gorici. Slavonci su izgubili korak s Dinamom u borbi za naslov prvaka ali time Gorici neće biti olakšan posao u borbi za bodove koji donose Euro natjecanje.

Trećeligaš Kurilovec u srijedu je samo remizirao (3:3) u Petrinji s Mladosti pa su vodeći Trnje i Jarun povećali bodovnu prednost. U subotu u Kurilovec stiže HAŠK iz Zagreba a vodeći se sastaju međusobno u Trnju. Bit će zanimljivo.

Četvrtoligaši odrađuju 26. rundu prvenstva. Lukavec je bio jesenski prvak a kasnije imao veliku bodovnu prednost pred treće plasiranim. Proljetne igre u stilu toplo-hladno iskoristio je Zagreb i približio se na dostižna četiri boda. Lukavčani više nemaju pravo na kiks ako žele biti vice prvaci. Croatia Hrastje doma može se svladati. Dinamo Obrež ide u Slunj a u nedjelju u Odri igraju Odra i Gradići. To su utakmice za prestiž.

Jedinstveni županijski ligaši u srijedu su odigrali 26. kolo a vodeća petorka Samobor, TOP, Mraclin. Sveta Nedelja i Jelačić Vukovina su osvojili po tri boda. Samobor na prvom mjestu je nedodirljiv. Drugi TOP ima bod više od trećeg Mraclina. Četvrta je Sveta Nedelja koja ima tri boda više od petog Jelačića. Navodno, u viši rang idu tri prvoplasirana kluba a u nekim varijantama i četvrti. Da je Jelačić dobio utakmice u Križu i Bedenici, a bio je favorit, bio bi za petama Mraclinu i TOP-u. Ovako, slijedi neizvjesna utrka s Nedeljom za to četvrto mjesto. Vukovi iz Vukovine u subotu idu u Rakovec i opet su favoriti ali sada moraju puhati i na hladno. Mraclin ide po nove bodove na Mladinu na noge Vinogradaru, u Mičevcu sastaju se Klas i Polet, Lomnici stiže TOP a Turopoljcu Strmec.

U šestom rangu derbi se igra u nedjelju od 11 sati u Gornjoj Lomnici između Meštrice i Kupe Pokupsko. Može li Kupa nastaviti nezadrživ niz i još više se približiti novom naslovu prvaka?

Prvo mjesto želi i Turopolje u 2. županijskoj ligi istok. Na igralište pokraj željezničke postaje stiže trenutno vodeći Graničar iz Tučenika i moglo bi biti žestoko. Pobjedniku bi se još ljepše smiješio konačni naslov prvaka a Turopolje ima prednost zbog domaćinstva i utakmice manje.

RASPORED UTAKMICA:

 

1.HNL, 33. kolo

Petak, 7. svibnja 2021.:

HNK Gorica – Osijek (Velika Gorica, stadion HNK Gorice, 19.10)

 

3.HNL središte, 28. kolo

Subota, 8. svibnja 2021.:

Kurilovec – HAŠK 1903 (Velika Gorica, SRC Udarnik, 17.00)

 

  1. HNL središte, 26. kolo

Subota, 8. svibnja 2021.:

Slunj – Dinamo Obrež (Slunj, 17.00)

Lukavec – Croatia Hrastje (Lukavec, 17.00)

 

Nedjelja, 9. svibnja:

Odra – Gradići (Odra, 17.00)

 

JŽNL, 27. kolo

Subota, 8. svibnja 2021.:

Klas – Polet Buševec (Mičevec, 17.00)

Rakovec – Jelačić Vukovina (Rakovec, 17.00)

 

Nedjelja, 9. svibnja:

Vinogradar – Mraclin (Mladina, 17.00)

Lomnica – TOP Kerestinec (Lomnica, 17.00)

Turopoljac – Strmec Bedenica (Kuče. 17.00)

 

  1. ŽNL istok, 24. kolo

Nedjelja, 9. svibnja 2021.:

Meštrica – Kupa (Gornja Lomnica, 11.00)

Posavec – Jelačić Banovo (Lekneno, 17.00)

Dinamo Hidrel – Buna (Novo Čiče, 17.00)

 

  1. ŽNL istok, 22. kolo

Nedjelja, 2. svibnja:

Turopolje – Graničar (Turopolje, 17.00)