Prijava

Vaša prijava

Počeli radovi na pješačkoj stazi koja će spojiti Gradiće i Petrovinu

[]

Započeli su radovi na nogostupu između Gradića i Petrovine, kroz oteretni kanal Sava – Odra, koji će trajati 35 dana. Prema planu gradnje radi se o stazi dužine 360 metara od Gradićke ulice do ulaza u Petrovinu. Staza će biti široka dva metra, plus zaštitni pojas od 0,5 metara. Specifičnost projekta je što staza prolazi kroz oteretni kanal te je potrebna dodatna zaštita kako se ne bi uništila u slučaju puštanja vode u kanal.

– Prije nešto više od dva mjeseca osigurali smo prijevoz školaraca od prvog do četvrtog razreda koji iz Petrovine Turopoljske idu u Područnu školu Nikole Hribara u Gradićima, tako da više ne moraju nesigurno prelaziti taj kanal koji uistinu nije zadovoljavao sigurnosne uvjete. Nakon izgradnje ovog nogostupa, školarci će moći sigurno doći do svoje osnovne škole, kao i oni koji idu na vjeronauk za prvu pričest i krizmu ili u sportski klub – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je danas i obišao početak radova.

Također, Ačkar je kazao kako je ovaj nogostup tek prva faza, dok će u drugoj fazi uređenja ovog dijela Velike Gorice nogostup proći i kroz cijelo naselje Petrovinu.

10.5.2021. Petrovina – Započela izgradnja nogostupa od Gradića do Petrovine. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr