Prijava

Vaša prijava

Novo parkiralište i javna rasvjeta na goričkoj željezničkoj stanici

[]

V.d gradonačelnika Krešimir Ačkar danas je obišao dovršene radove na željezničkoj stanici Velika Gorica, a koji su obuhvaćali asfaltiranje parkirališta i postavljanje javne rasvjete.

– Proširen je prilazni put našoj željezničkoj stanici te je napravljen kapacitet i u potpunosti asfaltiran za 50-ak osobnih automobila, a u potpunosti je i punom dužinom postavljena javna rasvjeta – ispričao je Ačkar dodavši kako je parking za sve besplatan. Riječ je o prvoj fazi radova koju je u potpunosti s 1,3 milijuna kuna financirala HŽ Infrastruktura.

Dovršena prva faza uređenja željezničke stanice u Velikoj Gorici foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

– Razrađujemo i drugu fazu projekta. Trenutno imamo mali problema s vlasništvom zemljišta s druge strane željezničke pruge pa na žalost nećmo moći osigurati toliko parkirnih mjesta. No, Velika Gorica je veliki grad koji svakako treba koristiti željeznički promet da se rasterete gradske prometnice, pogotovo kada do glavnog grada vlakom možete doći za 12 minuta. Tako da svako parkirno mjesto koje ovdje osiguramo je bitno – ispričao je Ivan Kršić, direktor HŽ Infrastrukture.

Sve će se još dodatno rasteretiti i građanima olakšati prijevoz kada se uvedu i kružne autobusne linije.

– Ovo je samo početak. Želja nam je da naše sugrađane, u kružnim autobusnim linijama, usmjeriti ka željezničkom prometu koji je puno sigurniji i puno brži prema metropoli, ujedno i ekološki prihvatljiviji – istaknuo je Ačkar i dodao kako se kružni prijevoz ne tiče samo Grada Velika Gorica već i okolnih naselja.

– Naša okolna naselja kada ih budemo povezivali sa samim centrom grada, povezivat ćemo ih ujedno i sa samom željezničkom postajom kako bi i oni mogli koristiti usluge kružnog prijevoza – dodao je Ačkar.

Dovršena prva faza uređenja željezničke stanice u Velikoj Gorici foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr