Prijava

Vaša prijava

SDP, GLAS i HSS reagirali na najavu o besplatnom vrtiću

[]

Nakon što je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Krešimir Ačkar jučer najavio kako mu je cilj u narednom mandatu uvesti besplatan vrtić za svu djecu, priopćenjem za medije reagirali su članovi SDP-a, HSS-a i GLAS-a. Uvodno su zaključili kako se Ačkar zabrinuo zbog mogućeg ishoda izbora u nedjelju kada je četiri dana prije posegnuo za “teškom artiljerijom sirovoga populizma” i najavio besplatan vrtić za svu djecu.

– Ačkar računa da smo zaboravili da je od 2014. godine upravo on bio gradski pročelnik i zamjenik gradonačelnika nadležan baš za predškolski odgoj i da mu je trebalo punih 7 godina da ta ideja u njemu sazri i da nam je priopći putem – Facebooka! Za provođenje te mjere potrebno je osigurati oko 9 milijuna kuna godišnje u proračunu. Je li to realno? Jest, ali samo ako se proračunska sredstva prestanu krasti! USKOK je utvrdio da su u samo dva gradska projekta Ačkarovi kolege na čelu s njegovim političkim mentorom Draženom Barišićem (kojima je svima Ačkar od 2017. stranački šef!), namjeravali ukrasti 36 milijuna kuna! Zato su i završili u istražnom zatvoru. Dakle, samo od tog iznosa mogle bi se financirati 4 godine besplatnoga vrtića za svu velikogoričku djecu! – izračunali su člnovi koalicije SDP-HSS-GLAS i dodali kako ta sredstva može osigurati gradonačelnik koji zaustavi korupciju, no ne vjeruju da to može biti predsjednik goričkog HDZ-a.

– Njega, kao predsjednika i kandidata HDZ-a, možemo samo pitati “Gdje su pare, Ačkare?” – kažu potpisnici priopćenja.

Na kraju, na izbor građanima ponudili su svog kandidata Ivu Jelušića koji je, napominju u priopćenju, jasno je i nedvosmisleno dao do znanja da će kao gradonačelnik presjeći sve pipke korupcijske hobotnice, osigurati transparentno trošenje proračunskih sredstava te omogućiti poštene i otvorene javne natječaje kako bi se sredstva trošila racionalno, za korisne i konkretne namjene i gradske projekte.