Prijava

Vaša prijava

Matičin četvrtak u online izdanju

[]

Budući da je i dalje na snazi odluka Stožera civilne zaštite RH koja ne dopušta okupljanje većeg broja ljudi, Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici svoj program Matičin četvrtak odlučio je nastaviti održavati online, na internetskoj stranici Ogranka.

– Naš časopis na turopolskomu dijalektu Škrijnu turopolsku br.2. – 2019., namjeravali smo tada predstaviti u okruženju koje poznaje i govori tim kajkavskim dijalektom. Tada to nije bilo moguće. Nastaviti ćemo gdje smo stali 13.ožujka 2020.godine, a stali smo u Mraclinu, selu u ravnom Turopolju. Tema Matičinog četvrtka je promocija Škrijne turopolske br. 2.-2019., koju otvaramo za sve vas upravo sada, a kad bude moguće potražite kod nas svoj besplatni primjerak – najavili su iz Matice hrvatske.

O časopisu će govoriti njegov glavni urednik Stjepan Rendulić, profesorica i redovna kolumnistica Škrijne Đurđa Parać, autorica priča o tradicijskim običajima Božica Krznarić te prof.dr.sc Boris Kuzmić s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


KNJIGA TJEDNA Martin Michael Driessen: Na rijekama

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike