Prijava

Vaša prijava

MOST: Izaberite promjenu, vidjet ćete da će to donijeti dobro Gorici

[]

Temom poticajne stanogradnje velikogorički MOST zaključio je svoja obraćanja javnosti uoči nedjeljnih lokalnih izbora. Kandidat za gradonačelnika dr. Ivan Bekavac istaknuo je kako je Grad Gorica propustio priliku sudjelovati u takvim projektima te se tako upisao na listu rijetkih hrvatskih gradova, i jedinih velikih gradova, koji ni na koji način nisu sudjelovali u projektima poticajne stanogradnje.

– Grad nije učinio ništa po tom pitanju u proteklih dvadeset godina, a mogao je učiniti puno. Gradu je Agencija za posjedovanje i promet nekretninama više puta nudila mogućnost sudjelovanja u ovakvim projektima, a on se uvijek na takve prijedloge oglušivao. Nedavno je u Podbrežnici privatni investitor htio, u okviru Zakona o poticajnoj stanogradnji, započeti takav projekt, prvi u Velikoj Gorici, međutim Grad je uz obrazloženje kako nema dovoljno financijskih sredstava za izgradnju lokalne infrastrukture i lokalne prometnice, propustio priliku sudjelovati – naveo je Ivan Bekavac te objasnio kako je poticajna stanogradnja odlična prilika da građani dođu do vlastitog doma bez da moraju dizati velike kredite s nepovoljnim kamatama.

– Grad Velika Gorica zanemaruje tu mogućnost, a ja pitam odgovorne zašto je to tako? – kazao je Bekavac te obećao kako će on, ako postane gradonačelnik, pokrenuti poticajnu stanogradnju u našem gradu.

Osim toga, Bekavac je dao i potporu stanarima zgrade u Zagrebačkoj 96 koji su pokrenuli pravni spor protiv investitora koji na susjednom gradilištu gradi tri stambene zgrade.

– Rečeno je kako se obavijest nije mogla dostaviti zbog velikog broja stanara, a znam da je riječ od četiri susjeda. Ovo je grozan presedan, gdje se pokazuje kako se na nezakonit način može utjecati na životne prilike nas koji zakone i propise slijedimo. Osobno ću na dužnosti gradonačelnika tražiti odgovornost osoba koje su potpisale obrazloženje i sve potrebne dozvole, i provesti postupak protiv tih osoba koje su ih oštetile zakonski – kazao je Ivan Bekavac i za kraj nabrojao probleme koje želi riješiti kao gradonačelnik Velike Gorice, od prometnih problema i izgradnje kompostane do zdravstvene zaštite.

Završno se građanima obratila i MOST-ova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Barbara Županić.

– U ovu političku bitku sam ušla nevino, dječje, čisto i bez ikakvih skrivenih namjera, osobnih grebanja i interesa. Mnogi su si uzeli za pravo reći kako sam neiskusna, no moje mišljenje je suprotno. Smatram i apsolutni fokus svog djelovanja ću usmjeriti na mlade i na mlade obitelji kako bi svako dijete i svaka mlada osoba živjela u svom gradu onako kako želi živjeti. Bez straha i bez nametanja. Mlade želimo slušati i kroz dijalog rješavati sve probleme da živimo zajednički – rekla je Županić.

14.5.2021. Velika Gorica – Konferencija za medije MOST-a. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nikola Grmoja: Gorici je potrebna promjena

Još jednom je goričke MOST-ovce došao podržati i saborski zastupnik Nikola Grmoja te poručio kako je važno da građani izađu na izbore 16. svibnja jer ono što se događa na lokalnim izborima ima utjecaj i na nacionalnu razinu.

– I ako ne mijenjate političare, ako ne kažnjavate one koji su na vlasti, oni neće biti bolji. Treba im nekada dati ‘po prstima’. A treba i nama, ako mi budemo na vlasti. Političare je potrebno što češće mijenjati kako bi bili bolji. Izaberite promjenu. Vidjet ćete da će to donijeti dobro Gorici. Nudi nam se ista garnitura, malo promijenjenog lica, ali isti ljudi, iste strukture stoje iza toga. Jedina promjena je dr. Ivan Bekavac i Barbara Županić te stručni tim oko njih. Uvjeren sam da će građani to prepoznati – zaključio je Nikola Grmoja.