Prijava

Vaša prijava

Početna konferencija projekta “Zaželi za Veliku Goricu”


U četvrtak, 23. svibnja u edukacijskom centru Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica održana je početna konferencija projekta “Zaželi za Veliku Goricu”.

Nakon uvodnog pozdrava Predsjednika gradskog vijeća Grada Velike Gorice Darka Bekića  i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenije Čuljak, uvodnu prezentaciju i administrativni dio projekta predstavila je Renata Deak ravnateljica GDCK Velika Gorica.

Projektom se nastoji doprinijeti prevenciji institucionalizacije te dati doprinos povećanju socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi posebno ranjivih društvenih skupina. Dvije osnovne ciljne skupine korisnika usluga su osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom. Naime, upravo su to društvene skupine kojima je u današnje vrijeme pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti prijeko potrebna, a mogućnost zadovoljavanja osnovnih životnih potreba ograničena. Upravo se ovim projektom nastoji osigurati potpora i podrška u svakodnevnom životu tih društvenih skupina, a za korisnike se svaki mjesec osiguravaju i paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Na projektu je zaposleno deset pružateljica usluga koje pružaju uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu za ukupno 60 starijih osoba i osoba s invaliditetom sa područja grada Velike Gorice. Usluga se pruža od 1. ožujka 2024. godine.Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu “Zaželi za Veliku Goricu” otvoren trajno do 30.11.2026 te se svi zainteresirani mogu prijaviti.

Projekt “Zaželi za Veliku Goricu” sufinanciran je EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – prevencija institucionalizacije (SF.3.4.11.01)”.

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ Gradsko Društvo Crvenog križa Velika Gorica, a partneri na projektu su Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija.

Vrijeme trajanja projekta je 36 mjeseci, dok će pružanje usluga krajnjim korisnicima trajati 33 mjeseca.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 495 tisuća eura.

 

&&&&&&&&&ℑℑℑ&&&ℑ&&&&&&&&&&&&&&&&ℑ&

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica

Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije.
Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.